Vreme čitanja: oko 1 min.

Darija Kisić posetila je u Novom Kneževcu porodicu Rankov, čije četvorke boluju od cistične fibroze

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Putem neonatalnog skrininga kod dece otkrivena je cistična fibroza, a zahvaljujući blagovremenom otkrivanju bolesti i pravovremenoj terapiji imaće potpuno normalan život kao i svi njihovi vršnjaci“, rekla je Kisić

  • 0
Darja Kisić Foto: Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je u Novom Kneževcu porodicu Rankov, čije četvorke boluju od cistične fibroze. Tom prilikom im je uručila rešenje o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za lekove i medicinska sredstva i rehabilitaciju.

„Putem neonatalnog skrininga kod dece otkrivena je cistična fibroza, a zahvaljujući blagovremenom otkrivanju bolesti i pravovremenoj terapiji imaće potpuno normalan život kao i svi njihovi vršnjaci“, rekla je Kisić.

Prema rečima ministarke, jedan od prioriteta Ministarstva za brigu o porodici i demografiju je podrška porodicama.

Porodici Rankov je uručeno rešenje o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 25.000 dinara, kao i vaučeri za lekove i medicinska sredstva u iznosu od 35.000 dinara po detetu i vaučeri za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara po detetu.

Ove mere podrške države obolelima od retkih bolesti su još jedan dokaz da oboleli i njihove porodice nisu sami, da je njihova država uz njih i da imaju na koga da se oslone, poručila je Kisić.

(Telegraf.rs)

Video: Darija Kisić: Žao mi je što nisam rodila još jedno, predložićemo duže porodiljsko i za drugo dete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA