Vreme čitanja: oko 2 min.

Na tri lokacije "bebi" parking: Sav prihod ide porodilištu

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz uprave UKC Niš ističu da ce zahvaljujući ovoj akciji, na kraju svake godine dobijati sredstva koja će isključivo biti usmerena na opremanje porodilišta kako bi novorođena deca imala što bolje uslove kad dođu na svet

  • 0
bebi parking mesta Foto: Telegraf

Postavljanjem tabli, kojima se vozači obaveštavaju o "bebi" parking mestima i simboličnim iscrtavanjem rode na svakom od njih, „Parking servis“ iz Niša pokrenuo je novu akciju u okviru koje će prihod od plaćanja parkiranja na tri lokacije u gradu iskoristiti za kupovinu neophodne medicinske opreme i donirati je niškom porodilištu.

„Od danas se uvodi i bebi parking mesto na prvoj od predviđenih tri lokacija u gradu. Danas smo obeležili tri parking mesta i ta parking mesta su namenjena svim korisnicima da parkiraju u zelenoj zoni, do tri sata parkiranja po regularnoj zoni. Prihod od naplate parkiranja na ovim parking mestima biće za kupovinu opreme za porodilište. Ovim je JKP „Parking servis“ hteo da pokaže jednu dobru akciju, da opremimo naše porodilište i time damo doprinos“, kazala je za Niške vesti Marijana Radosavljević, rukovodilac službe za eksploataciju i kontrolu parkirališta, a prenosi Jugmedia.rs.

Ona je podsetila da u Nišu već postoji humanitarni parking kod OŠ „Sveti Sava“ na kom ima oko 200 parking mesta.

Parkiranje se vrši slanjem SMS poruke na 9182, a na godišnjem nivou preduzeće će u odnosu na broj parkiranih vozila izdvojiti prihod za kupovinu opreme.

Pored pomenute lokacije, „bebi parking“ biće obeležen i u ulici Vojvode Tankosića i u Prijezdinoj.

Još jedna od novina ovog preduzeća jeste da će roditelji dece rođene od 1. januara 2024. ostvarivati pravo na besplatne sate parkiranja tokom prvih godinu dana od rođenja deteta.

Kako navode, oni će čim se steknu tehnički uslovi, dobiti 30 besplatnih „bebi parking jedinstveih karata“ koje će važiti za sve zone parkiranja narednih godinu dana, a jedna parking karta se odnosi na jedan sat parkiranja.

Takođe podsećaju da će od 1. aprila ponovo biti dostupne bicikle u parkiralištu „Čair“ gde će korisnici uz parkiranje moći da koriste bicike za odrasle i za decu.

Iz uprave UKC Niš ističu da ce zahvaljujući ovoj akciji, na kraju svake godine dobijati sredstva koja će isključivo biti usmerena na opremanje porodilišta kako bi novorođena deca imala što bolje uslove kad dođu na svet.

„Mi iz grada smo odlučni da pomognemo porodilištu i opremimo ga, kako bi mame koje dolaze ne samo iz Niša već iz svih pet okruga ovog dela Srbije bile tih dana u boljim uslovima. Zajedno sa državom radimo na tome da Niš dobije novo porodilište, a niško zdravstvo očekuje jos lepih vesti. Verujem da će nam sugrađani koji se narednih dana budu ovde parkirali pomoći“, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

U niškom porodilištu godišnje se rodi između 3500 i 4000 beba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA