Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je nastao "Fuksa" park u Leskovcu: Devojka otkrila misteriju naziva koji traje duže od decenije

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona dodaje da je iznenađena što je naziv ustaljen i smatra da nimalo nije reprezentativan

  • 0
Fuksa park Foto: Jugmedia

U centru Leskovca postoji parkić sa veoma neobičnim imenom koje svima para uši. "Fuksa park" mesto je gde se okupljaju i deca i odrasli, a svi građani pitaju se ko je autor ovog naziva i zašto je baš takvo ime dobio.

U međuvremenu se Jugmediji javila mlada čitateljka koja je objasnila da je termin ušao u upotrebu pre 10 godina, a počelo je da ga koristi nekoliko devojaka.

- U vezi sa takozvanim "Fuksa parkom", termin je ušao u upotrebu oko 2014. ili 2016. godine. Počelo je da ga koristi nekoliko devojaka, u to vreme našoj generaciji vrlo poznate i popularne, koje su tada bile završni razredi jedne osnovne škole u Leskovcu", pojasnila je ona.

Kako dalje pojašnjava, nekoliko njih pošlo je zajedno i u srednju školu i međusobno su se oslovljavale ovim nazivom dok su sedele u parkiću.

"Iz ‘fazona’ su se međusobno tako nazivale i stalno sedele tamo, i na kraju su i počele da ga tako zovu. S obzirom na to da su bile "popularne" u gradu i da smo se tada svi mi mlađi (tih godina, generacije 2000,2001,2002), družili i upoznavali, počeli smo i mi da koristimo taj izraz i širili ga dalje, na mlađe prijatelje, braću, sestre", priča ova devojka.

Ona dodaje da je iznenađena što je naziv ustaljen i smatra da nimalo nije reprezentativan.

"Danas su te devojke koje su započele eru ‘fuksa parka’ odrasle i ne odlaze tamo, neke čak više ne žive u Leskovcu", napisala je mlada devojka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA