≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvučaće vam tako, ali nije prvoaprilska šala! 1. aprila očekuje nas čak ovoliko stepeni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Današnji dan doneće Srbiji umereno oblačno, ali i toplije vreme, uz pojačanje jugoistočnog vetra

  • 4

Nakon kratkotrajnog, ali jakog zahlađenja, koji je mnogim predelima Srbije, pa čak i nižim doneo i sneg, vratilo se proleće, dok nas za vikend i početkom sledeće sedmice očekuje pravo letnje vreme.

Današnji dan doneće Srbiji umereno oblačno, ali i toplije vreme, uz pojačanje jugoistočnog vetra. Maksimalna temperatura biće danas od 15 do 20°C, u Beogradu do 19°C.

U košavskom području i na planinama danas će duvati jak jugoistočni vetar, uveče i sa olujnim udarima, naročito na jugu Banata.

Krajem dana u južnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, koje će se tokom noći proširiti i na ostale predele Srbije.

U sredu ujutro nakon kišnog jutra, oblaci i padavine odmaći će brzo na istok i severoistok, pa će tokom dana biti suvo i umereno oblačno. Očekuju se olujni udari jugostočnog vetra, naročito u košavskom području, na jugu Banata i preko 100 km/h.

U toku večeri i u noći ka četvrtku sledi novo jače prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U četvrtak će nakon kišnog jutra, tokom dana biti sunčano, ali uz jak jugozapadni vetar.

U toku noći i u petak ujutro na severu još jedno prolazno naoblačenje sa kišom.

Maksimalna temperatura u sredu i u četvrtak u većini predela biće oko 20°C.

U petak i tokom vikenda očekuje se sunčano i veoma toplo vreme, uz temperature i preko 25°C, za vikend lokalno i do 27-28°C. I dalje će duvati južni vetar, u košavskom području i na planinama pojačan.

Najtopliji dan biće prvi april, odnosno ponedeljak. Uz sunčano, vreme će biti pravo letnje, uz temperature od 25 do čak 30°C. Najtoplije biće u Podrinju i u Kolubarskom okrugu i u tim predelima temperatura bi i mogla da dostigne 30°C, dok se u Beogradu očekuje do 29°C.

Kako je prosek maksimalnih temperatura za ovo doba godine od 13 do 17°C, one će biti za 10 do 15 stepeni više od napomenutog proseka.

Najviše temperature u aprilu u Srbiji merene su krajem aprila 2003. godine i dostizale su 33°C.

Prema trenutnim prognozama, već drugog aprila očekuje se naoblačenje sa severozapada sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature za oko 10 stepeni.

Dakle, sam kraj marta i sam početak aprila doneće nam pravo letnje i veoma toplo vreme, a temperature će biti znatno iznad proseka za ovo doba godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😉

    26. mart 2024 | 13:03

    Vrućina,plus se i sat menja,ima da budemo svi kao ludi 🤣

  • Već viđeno

    26. mart 2024 | 12:53

    A onda će posle nedelju dana da preko noći udari jedan mraz koji će pobrati svo voće.

  • Jasna

    26. mart 2024 | 13:40

    Kako koja godina ide, sve gore i gore vreme i promene. I na ljude uticu lose, i na poljoprivredu, vocare, narod koji zivi od toga. Tesko nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA