≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oslikan mural policajcu Ivanu koji je ubijen na dužnosti: Kolege ga pamte po osmehu i hrabrosti

D. N.
K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U sećanje na hrabrog kolegu, čije je žrtvovanje uvek cenjeno, policajci su oslikali mural preko puta Policijske uprave u Zaječaru

  • 0
Mural Ivanu Đurđevcu Printskrin: Instagram/pssbgdin

Danas se obeležava dve godine od tragičnog ubistva Ivana Đurđevca, pripadnika Interventne jedinice Policijske uprave u Zaječaru, koji je stradao 28. marta 2022. godine obavljajući svoju službenu dužnost.

U sećanje na hrabrog kolegu, čije je žrtvovanje uvek cenjeno, policajci su oslikali mural preko puta Policijske uprave u Zaječaru.

Ovaj gest služi kao trajno sećanje na hrabrost i požrtvovanje koje je Ivan Đurđevac pokazao, ističući važnost i poštovanje prema herojima koji su dali najviše za svoju zajednicu.

Ivan je nastradao u krvavom obračunu koji je 28. marta u noć i sledećeg dana u ranim jutarnjim časovima potpuno paralisao Zaječar. Te noći i jutra napadač je iz vatrenog oružja u Ulici 7. septembra ubio komšinicu, a zatim i policajca Ivana koji je pokušao da interveniše.

Policajac Ivan Đurđevac Foto: Printskrin/Instagram/MUP

Nedugo nakon tragičnog događaja, zlatnu medalju za hrabrost primio je njegov otac Božidar. Upravo je on bio njegov uzor. Zato je Ivanova želja odmalena bila da bude policajac.

Službenici Policijske uprave u Zaječaru, kolege nastradalog Ivana, govorili su o njemu da je uvek bio pozitivnog stava, nasmejan, hrabar, predodređen za policijski posao.

(Telegraf.rs)

Video: Oskrnavljen mural posvećen Zoranu Đinđiću kod Filozofskog fakulteta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA