Vreme čitanja: oko 2 min.

"Važno je da budemo složni": Selaković na izložbi "Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selaković: Borba za slobodu nam je pokazala važnost sloge

  • 0
Izložba slika Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković poručio je danas u Nišu, na otvaranju izložbe "Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“, da iz srpske istorije treba da naučimo da je u borbi za državnost i slobodu najvažnija sloga.

U govoru na otvaranju izložbe Ministarstva odbrane, koja je posle Beograda preseljena u Niš, Selaković je zahvalio mandataru za sastav nove Vlade i aktuelnom ministru odbrane Milošu Vučeviću, zbog toga što je ta izložba posle glavnog grada otvorena u nekadašnjoj "ratnoj prestonici Srbije, gradu Nišu".

"Ima neke simbolike danas u ovom našem okupljanju. Kada svega tri dana nakon imenovanja za mesto mandatara za sastav nove Vlade, on (Miloš Vučević), koji je iz Novog Sada, odluči da prvi grad gde će se izložba otvoriti, posle Beograda bude Niš, mislim da to dovoljno govori o poštovanju i požrtvovanosti našeg ministra odbrane prema ratnoj prestonici Srbije. Pametnom je dovoljno da neke pouke iz toga izvuče", poručio je Selaković.

On se, prilikom govora posebno dotakao izložene slike Nebojše Đuranovića.

"Ova posebna slika prikazuje poseban trenutak - Sabor, skup, zbor u Orašcu, gde su naši preci doneli presudnu odluku o otpočinjanju Bune protiv dahija i borbu protiv velike osmanske imperije. Taj glas nije došao samo do Niša, već i do Soluna, Atine, Beča, Pariza, Moskve, Londona. Zahvaljujući velikom srpskom, hroničnom vekovnom problemu - nesloge, taj plamen slobode koji je obasjao nekadašnji Beogradski pašaluk i došao nadomak Niša, u sam Niš nije ušao jer je nesloga zavladala srpskim vojvodama. Neprijatelj je to iskoristio da dovede nove snage i zadao težak udarac našoj ustaničkoj vojsci", rekao je Selaković.

Dodao je da je upravo ta nesloga, grad Niš i Nišlije koštala dugog čekanja na tu slobodu.

"Mislim da je svima jasno protiv čega treba da se borimo i da je važno da budemo složni kao što smo večeras složni došli na ovu izložbu", zaključio je Selaković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA