Vreme čitanja: oko 2 min.

Studentkinja u kolicima traži cimerku u Novom Sadu, niko neće: Jedna pristala pa je blokirala na dan useljenja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena plaća stanarinu, a zauzvrat traži pomoć oko dolaska i odlaska na fakultet i donošenja hrane iz menze

  • 12
Jelena Lazić, Novi Sad Foto:Privatna arhiva/J.Lazić

Jelena Lazić, studentkinja sa invaliditetom već neko vreme je u potrazi za cimerkom, koja bi mogla da joj pomogne oko odlaska na fakultet i donošenja hrane iz menze, što joj je najveći problem. Ova Beograđanka studira u Novom Sadu i ističe da su ponude za pomoć jako retke i da se nada da će što pre uspeti da nađe osobu koja će biti dobronamerna i spremna da joj pomogne.

Devojka u kolicima živi u studentskom domu "Slobodan Bajić" u Novom Sadu i pre svega traži cimerku koja bi mogla da joj olakša odlazak i dolazak sa fakulteta.

Iako možda zvuči kao jednostavan zahtev, Jelena za Telegraf ističe da je jako teško. Devojče koje joj se jave, priča, uglavnom nisu spremne da prihvate obavezu prema njoj ili jesu, ali im je teško da to usklade sa rasporedima i obavezama na fakultetu.

"Tačno je, tražim cimerku već neko vreme, koja bi mogla da mi pomogne oko odlaska na fakultet, ali i dolaska u dom. Najveći problem mi stvara hrana, za nju mi je najteže. Potencijalna cimerka bi mi donosila i hranu iz menze. Retko se javljaju, ali i kada se neko zainteresuje vidim da nije spreman na takvu odgovornost ili nam se rasporedi nisu uklopili. Za sada mi dosta pomažu asistentkinja, kolege i docimeri, ali koliko će ovako moći zaista ne znam", ispričala je Jelena Lazić.

Ističe da njen boravak nije neizvestan, ali da ukoliko nikoga ne nađe sve će joj biti teže da se uklapa. Pomažu joj svi koliko mogu, ali to nije trajno rešenje. Dodala je i da je imala dogovor sa jednom devojkom, ali da se on nije završio najsjajnije. Treba napomenuti da Jelena plaća stanarinu, tako da potencijalna cimerka ne bi imala troškove oko toga.

"Moj boravak nije neizvestan, ukoliko se niko ne javi, ali je meni sve teže i ne znam dokle će moći ovako. Ja plaćam stanarinu tako da bi cimerka bila oslobođena od toga. Imala sam jednu situaciju sa devojkom gde smo se dogovorile da se od prvog aprila useli. Međutim, ona me je taj dan samo blokirala, i nisam mogla više nikako da dođem do nje", rekla je Jelena Lazić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inkluzija je obavezna

    6. april 2024 | 01:51

    Studentski dom bi trebao da joj dostavlja iz menze hranu jer postoji zakon o inkluziji koji se odnosi na skole, fakultete ali i za one koji rade za skolstvo. Takodje drzava treba da joj obezbedi pratica do fakulteta i nazad sto je takodje u programu inkluzije i zakonu.Neka se obrati komisiji za inkluziju na opstini gde zivi ili opstini gde sada boravi.Ovo su cesto najbolji studenti.Hrabri da uspeju pored prepreka dok zdravi bez tih problema imaju probleme u glavi i razmazeni su.

  • Tužno

    5. april 2024 | 23:48

    Možda nije lepo da kažem ali ako je iz Beograda, mogla je u Beogradu da studira i da joj pomažu roditelji i ako ima brata ili sestru i njeni najbliži. Ovako, nece ili ne moze niko da prihvati tako ozbiljnu obavezu.

  • Želim sreću

    6. april 2024 | 06:48

    To bi mogao samo neko iz njene grupe na fakultetu, svi ostali imaju drugačiji raspored. Znači treba da je sa njom u grupi, a i da želi da živi u domu. Jako mi je žao da čujem da ima ovakvih problema i od srca želim da se nađe neko rešenje. Država ne sme da dozvoli da iko bude u ovakvoj situaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA