Vreme čitanja: oko 2 min.

Meštani Lazareva očistili divlju deponiju i na tom mestu zasadili 250 sadnica za budući park

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mesna zajednica i njeni meštani su zavrnuli rukave, pokrenuli inicijativu, pozvali u pomoć Grad Zrenjanin i njegove komunalne službe ali i kompanije koje su se odazvale dobrovoljno i problem je, nadamo se, trajno rešen

  • 0
SNS 13 ROĐENDAN SADNJA DRVEĆA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon nekoliko nedelja odlganja, što zbog loših vremenskih uslova što zbog verskih praznika, juče je konačno održana akcija sadnje preko 250 sadnica topole i jasena na lokaciji nekadašnje stare ciglane koja je vremenom prerasla u divlju deponiju, prenosi volimzrenjanin.

Mesna zajednica i njeni meštani su zavrnuli rukave, pokrenuli inicijativu, pozvali u pomoć Grad Zrenjanin i njegove komunalne službe ali i kompanije koje su se odazvale dobrovoljno i problem je, nadamo se, trajno rešen.

- Danas smo se okupili u Lazarevu zbog akcije sadnje drveća na staroj deponiji, koja je nekoliko puta odlagana zbog loših vremenskih uslova. Ta deponija je godinama bila prepuna smeća, a Grad Zrenjanin je nedavno organizovao čišćenje deponije i sada smo mi odlučili da ovu površinu ozelenimo - izjavila je Biljana Guzina.

„Apelujemo na građane da ne bacaju smeće više na staru deponiju odnosno na takozvanu „staru ciglanu“ kako bi očuvali zdravu životnu sredinu jer je ovaj prostor u našoj neposrednoj blizini, Lazarevo je malo mesto. Ubuduće će meštani na staroj deponiji da odlažu samo zemlju, šut i staru ciglu, kao i granje koje je sitno isečeno, za sve ostalo će se pisati novčane kazne.“

„Zapravo ovo što danas radimo je naš način da sačuvamo ovaj prostor od ponovnog uništavanja, da ga ozelenimo i pretvorimo u park, tako da ovo više neće biti prazan prostor gde će ljudi moći da bacaju smeće.“

„U nekom narednom periodu planiramo da uradimo stazu za šetnju, klupe i kandelabre, tako da to bude jedno lepo mesto u Lazarevu. Savet Mesne zajednica Lazarevo je pokrenuo ovu akciju, Grad Zrenjanin nas je podržao i donirao nam sadnice.“

Pozivamo sva udruženja da daju svoj doprinos u ovoj akciji, pozvana je i škola, odnosno nastavnici i pozivamo sve meštane koji žele da se priključe i pomognu nam.

Juče je zasađeno 250 sadnica topole i jasena koje su nam donirali Grad Zrenjanin odnosno JKP „Čistoća i zelenilo“, zatim Pčelarska radionica Milošević iz Prokuplja i „Vojvodina šume“, zaključila je Biljana Guzina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA