≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miloš Nikolić: Narodno pozorište u Subotici uskoro dobija potpuno novi teatar

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikolić kaže da je kamerna scena zamišljena kao scenski prostor namenjen izvođenju različitih događaja

  • 0
Milš Nikolić, Narodno pozorište Subotica Foto: Telegraf

Miloš Nikolić, Upravnik Narodnog pozorišta iz Subotice, govorio je za naš protal o skorašnjem završetku nove zgrade pozorišta.

“U ovoj fazi izgradnje završavaju se radovi na središnjoj Sali, fleksibilnom scenskom prostoru u kome je moguće ostvariti različite odnose scene i gledališta, a koji je zamišljen kao scenska laboratorija namenjena inovativnom pristupu pozorišnoj umetnosti. Ovaj prostor oslanja se na avangardnu tradiciju koja je postojala 80-ih godina 20. veka, kada je Subotica bila centar pozorišnog života bivše Jugoslavije”- naglasio je Miloš Nikolić.

Nikolić kaže da je kamerna scena zamišljena kao scenski prostor namenjen izvođenju različitih događaja, uglavnom onih koji zahtevaju prisniju kamernu atmosferu, što će biti postignuto kružnom pozornicom i takvim rasporedom publike.

U sledećoj fazi biće završena nekadašnja Velika scena – to je ona "stara" sala, barokna, bogato ukrašena, crvene, bele i zlatne boje, koju su građani Subotice voleli i koju očekuju. Ona sa sobom nosi taj doživljaj tradicionalnog konvecionalnog pozorišta i biće prostor namenjen izvođenju koncerata, opereta, mjuzikala. U toj sali će postojati orkestarska jama sa pokretnom scenskom platformom. Gledalište i sala će izgledati isto kako se tog prostora i sećamo, a pozornica će biti opremljena najsavremenijom scenskom tehnologijom.

“U novoj zgradi imaćemo sve uslove koji se poželeti mogu. S nestrpljenjem očekujemo ulazak i odbrojavamo dane. Ovo će biti najsavremenije pozorište u regionu, a zahvalnost dugujemo predsedniku Republike Srbije Alesandru Vučiću koji je izgradnju pozorišta proglasio projektom od nacionalnog značaja. Na podršci se zahvaljujemo i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću”- naglasio je upravnik Narodnog pozorišta u današnjem intervjuu za portal Telegraf.rs.

(Telegraf.rs/A.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA