Vreme čitanja: oko 1 min.

U kavezu 21 pas sa lažnom dokumentacijom: Krijumčari pasa otkriveni na graničnom prelazu Gradina

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U vozilima su pronađeni čitači čipova, rodovnici, bar kodovi, faksimili veterinarskih klinika i transportne firme za prevoz pasa što ukazuje na to da je reč o organizovanoj grupi.

  • 2
Krijumčarenje pasa Foto: Uprava carina Republike Srbije

Na graničnom prelazu Gradina u toku prethodne nedelje, zajedničkim radom carine i policije, prekinut je još jedan lanac krijumčarenja rasnih životinja i sprečeno da na osnovu lažne dokumentacije zemlju napusti 21 pas. Četvorica osumnjičenih za krijumčarenje predati su policiji u dalju nadležnost, dok su psi zbrinuti na sigurnom do okončanja sudskog postupka.

U kombiju i automobilu stranih registarskih oznaka u kojima su po dvojica stranih i domaćih državljana putovali iz Srbije ka Bugarskoj otkriveni su kavezi sa dvadeset jednim psom devet različitih pasmina, među kojima su bile pudle (6), korgi (4), po dva maltezera, kolija, nemačka ovčara i stafordskog bul terijera i po jednim primerkom francuskog buldoga, basendžija i nemačkog kratkodlakog ptičara.

Vozači i suvozači u oba vozila su izjavili da nemaju ništa da prijave, jer ne prevoze ništa sem pasa za koje poseduju neophodnu dokumentaciju. Nakon što su policijski službenici sproveli kontrolu u sistemu evidencije dokumenata, otkriveno je da su pasoši za životinje lažni, odnosno da je reč o falsifikovanoj dokumentaciji.

U vozilima su pronađeni čitači čipova, rodovnici, bar kodovi, faksimili veterinarskih klinika i transportne firme za prevoz pasa što ukazuje na to da je reč o organizovanoj grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. april 2024 | 07:38

    Jadne zivotinje, kada ce zakon u nasoj zemlji da se promeni sto se tice zivotinja ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA