≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Curi nepoznata materija blizu stanova u Veterniku: Oseti se jak, neprijatan miris, stanari evakuisani u hotel

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor JKP Vodovod i kanalizacija Uroš Lončar, potvrdio je da je voda bezbedna za piće

  • 1
Novi Sad Veternik nesreća curenje nepoznate materije Foto-kolaž: Nikola Bilić

Večeras je došlo do curenja, za sada nepoznate materije, u blizini stambenog kompleksa u Ulici Dragoslava Srejovića u Veterniku.

Od danas se u nekim stanovima oseti jak, neprijatan miris koji izaziva mučninu. Na terenu su vatrogasci i gradska i pokrajinska ekološka inspekcija, ali i policija i ekipa Vodovoda i kanalizacije.

Uzorkovan je deo otpadnih voda, a pronađeno je 0.7 ppm-a vodonik sulfida u kanalizaciji. Ispituju se sve okolnosti kako je došlo do pojavljivanja gasa u kanalizacionom odvodu.

Deo stanara je premešten u hotel u blizini, iako nema opasnosti po okolinu.

Gradonačelnik i šef štaba za vanredne situacije Milan Đurić, naredio je svim nadležnim gradskim službama da izađu na teren.

Na licu mesta je i direktor JKP Vodovod i kanalizacija Uroš Lončar, koji je potvrdio za Telegraf da je voda bezbedna za piće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSja

    10. april 2024 | 09:36

    Nema problema, materija curi u kanalizaciju, a koja se uliva gde??? I nema potrebe sekirati se, jer imamo prečišćaivače otpadnih voda??!!!!🤪😵‍💫☹️ Objavite komentar, molim vas, zanima me mišljenje ljudi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA