Vreme čitanja: oko 1 min.

Groblje na Oplencu popunjeno! Oglasilo se komunalno preduzeće

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutno stanje podrazumeva korišćenje kapele na groblju na Oplencu, a sahranjivanje na groblju u Ljubeselu

  • 2
Groblje Topola FOTO: TOPpress

Na groblju podno Oplenca, odnosno na postojećim parcelama, sva grobna mesta su izgrađena i popunjena. Zalaganjem zaposlenih u JKSP „Topola“ izvršeno je raščišćavanje i izgradnja grobnih mesta i na sporednim, zapuštenim površinama, kako bi se podmirile aktuelne potrebe, saopšteno je iz ovog komunalnog preduzeća, piše toppress.rs.

- Usled nedostatka grobnih mesta na groblju Oplenac, neophodno je započeti sahranjivanje na groblju u Ljubeselu - o čemu je JKSP „Topola“ obavestilo Opštinsko veće opštine Topola.

Sa ciljem da obezbedi rešenje problema JKSP „Topola“ na groblju u Ljubeselu izgradilo je osam duplih i jedno pojedinačno grobno mesto. Stavljanje u funkciju i korišćenje kapaciteta groblja u Ljubeselu podrazumeva niz koraka koje izlaze iz okvira kapaciteta komunalnog preduzeća.

Izgradnja kompletne infrastrukture, pristupnih puteva, parcelizaciju terena, izgradnja i opremanje kapele su preduslovi da se obezbede elementarni uslovi za potrebe sahranjivanja. Opština Topola je realizaciju ovog projekta planirala u 2024. godini. Poslovi upravljanja grobljima podrazumevaju i kompletne službe čije je angažovanje vezano za sve potrebe održavanja grobalja.

Trenutno stanje podrazumeva korišćenje kapele na groblju na Oplencu, a sahranjivanje na groblju u Ljubeselu. Do momenta obezbeđivanje navedenih i neophodnih uslova JKSP „Topola“ će i dalje nastojati da obezbedi podršku građanima Topole u tako teškim momentima“, kaže se u saopštenju JKSP „Topola“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borislavka

    10. april 2024 | 13:22

    Pitajte celnike opstine Topola, kako izgledaju groblja u okolnim selima, u Natalincima su primera radi, mestani sami krcili groblje koje je licilo na dzunglu. Niko ga ne odrzava, opstina i Mesna zajednica su potpuno nezainteresovani. Tuga i jad, van svakog dostojanstva i postovanja prema preminulima i njihovim porodicama. Pa kad vec pisete o opstini Topola, pozabavite se malo ovim pitanjem, ljudi bi bili veoma zahvalni.

  • Ateista

    10. april 2024 | 12:41

    Zar nije moguće sahranjivanje na sprat i da se koriste grobovi koji su stariji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA