Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad se komšije slože, sve se može: Iliji je kuća izgorela u požaru, a oni su mu prvi pritekli u pomoć

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još proteklog vikenda nova kuća stavljena je pod prvu, međuspratnu ploču, a i ovih dana radovi su u punom jeku

  • 1
Porodica Kostić iz Bele Reke Foto D. Spasojević

Nedaleko od zgarišta porodičnog doma, ovih dana, Ilijine komšije zidaju mu novu kuću. U pomoć pritekne ko god može. Kada im je pred kraj marta plamen progutao krov nad glavom, porodica Kostić iz Bele Reke, nedaleko od Nove Varoši, ostala je u čudu. Od kuće je ostalo samo zgarište, a za drugi dom, kažu, najjednostavnije je bilo početi kuću iznova. Tako su i uradili.

U pomoć porodici pohrlilo je pola sela, posla je mnogo, ali kada ima dovoljan broj sve se može savladati. Još proteklog vikenda nova kuća stavljena je pod prvu, međuspratnu ploču, a i ovih dana radovi su u punom jeku.

U finansijskom delu pomoći pomaže im lokalna samouprava i pojedini privatni preduzetnici.

"Radi se o čestitoj i poštenoj porodici i treba im pomoći, kao i uvek u ovakvim prilikama. Ilija i njegovi bave se poljoprivredom i nisu u mogućnosti da sami podignu novi krov nad glavom, pa je svaka pomoć u radovima dobrodošla", rekao je komšija Desimir Spasojević.

Nesreća porodicu Kostić zadesila je nekada u zoru, kada je buknuo plamen i brzo se proširio, pa iz kuće nisu uspeli da iznesu ni kašiku. Noći nakon toga provodili su kod komšija i rođaka, a sreća je, kažu, te se vatra nije proširila i zahvatila štalu u kojoj su im krave, ovce i svinje.

Uzrok požara je verovatno neispravan odžak. Iščekuju kada će sagraditi novi dom i nastaviti život pod drugim krovom, a komšijama i svima koji su im pomagali, kažu, uvek će biti neizmerno zahvalni.

(Telegraf.rs/Borivoje Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA