Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena je jedna od retkih koja će upisati fakultet bez polaganja prijemnog: A evo i kako

M. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je posebno govorila o Jeleni Milošević kao jedinoj srednjoškolki sa Jablaničkog okruga koja je osvojila prvo mesto u Sremskim Karlovcima

  • 0
Jelena Milošević, Sremski Karlovci Foto: Jugmedia.rs

Književna olimpijada koja je održana u Sremskim Karlovcima prošlog vikenda, za osnovce i srednjoškolce iz cele Srbije, a gimnaziju "Stevan Jakovljević" iz Vlasotinca predstavljale su tri učenice. Jelena Milošević iz IV-2 osvojila je maksimalnih 20 bodova, Katarina Veljković II-3 17 bodova i Hristina Živković I-2 15 bodova.

Proteklog vikenda održana je Književna olimpijada u Sremskim Karlovcima za osnovce i srednjoškolce iz cele Srbiji. Gimnaziju „Stevan Jakovljević“ iz Vlasotinca predstavljale su tri učenice.

Profesorka Suzana Pešić kaže da je ovo veliki uspeh za školu i da je zadovoljstvo pripremati za takmičenje talentovane učenike, kako prenosi Jugmedia.rs.

Ona je posebno govorila o Jeleni Milošević kao jedinoj srednjoškolki sa Jablaničkog okruga koja je osvojila prvo mesto u Sremskim Karlovcima.

"Jelena je izuzetna učenica, pravi đak gimnazijalac. Ona je i prošle školske godine, kada je bila učenica trećeg razreda, osvojila prvo mesto na takmičenju iz književnosti i time stekla pravo na upis na bilo koji fakultet na kome se za prijemni ispit polaže srpski jezik i književnost. Ona je i ove godine odlučila da se takmiči jer, kako i sama kaže, voli književnost i uživa u čitanju i proučavanju književnih dela tako da je priprema za takmičenje za nju zadovoljstvo, a ne teret i obaveza. Jelena je veoma temeljno proučavala književna dela, mnoge stihove je znala napamet, neka dela više puta iščitavala, i sve je to radila sa velikom ljubavlju. Zahvaljujući ovom takmičenju upisaće željeni fakultet. Treba napomenuti da je prošle godine boravila u Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću, zajedno sa svim učenicima koji su imali maksimalan broj bodova na prošlogodišnjoj Književnoj olimpijadi. Tamo je usavršavala svoje znanje iz književnosti, bila u društvu najboljih i stekla prijatelje za ceo život", objašnjava Suzana Pešić.

Jelena Milošević će upisati Pravni fakultet u Nišu, naravno bez polaganja prijemnog ispita, jer učenik, koji osvoji jedno od prva tri mesta na republičkom niovu, ne polaže srpski jezik i književnost na fakultetima gde je taj predmet obavezan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA