Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograd pust, ali zato puni granični prelazi: Evo gde su Srbi pohitali i gde je najkritičnije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Preševo

  • 0
Kamere Preševo, izlaz iz Srbije Printskrin: AMSS

Na putevima Srbije od juče su primećene velike gužve. Mnogi građani odlučili su da iskoriste neradne dane tokom prvomajskih i uskršnjih praznika koji su ove godine spojeni, pa su se uputili van naše zemlje.

Iako su jutros ulice prestonice bile puste, na graničnim prelazima primećena je drugačija slika. Čini se da su svi pohrlili ka svojim prvomajskim destinacijama.

Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Preševo, dok je granični prelaz sa Bugarskom na izlazu iz Srbije pust.

Prema informacijama Uprave granične policije na našim najopterećenijim putničkim trminalima sa Mađarskom i Hrvatskom zadržavanja nisu duža od dvadesetak minuta.

Međutim AMSS upozorava da danas mogu biti povremeno popunjene međuzone na najfrekventnijim prelazima sa ovim zemljama. Savetuje građane da dodaju vreme koje će provesti na terminalim mađarskih i hrvtskih vlasti, a koje je uvek duže nego na našim prelazima.

"Povremeno veći broj vozila očekujemo i na prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom na kojim trenutno nema dužih zadržavanja od petnaestak minuta" rekli su iz AMSS.

Kamere Preševo, izlaz iz Srbije Stanje na graničnom prelazu Preševo na izlazu iz Srbije

Ipak, zadržavanja na izlazu iz naše zemlje su veća na prelazima Batrovci, Horgoš i Preševo su veća.

- Na teretnim terminalima se na izlazu iz naše zemlje na Horgošu čeka se 300 minuta, na Kelebinji 180 minuta, na Gradini 60, a na Batrovcima 240 minuta - kažu iz AMSS i dodaju da na naplatnim stanicama prena informacijama javnog preduzeća Putevi Srbije nema zadržavanja.

Batrovci, Izlaz iz Srbije ka Hrvatskoj Stanje na graničnom prelazu Batrovci, izlaz iz Srbije ka Hrvatskoj

Garnični prelazi Horgoš, Kelebija i Bački Breg otvoreni su 24 časa.

Horgoš 2 radi 5-23h dok je radno vreme prelaza Bajnok, Bački Vinogradi, Rastina i Đala od 7 do 19 sati.

Kako se vidi na dostupnim kamerama AMSS, gužve pri izlazu iz zemlje su veće nego na ulasku. Tako su najveće gužve na graničnom prelazu Preševo, iz Srbije ka Makedoniji i Batrovci, izlaz iz Srbije ka Hrvatskoj. 

Putevi u Srbiji su takođe danas prometniji, a kolona je primećena i na ulazu u Vrnjačku Banju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA