Vreme čitanja: oko 1 min.

Prednost imaju porodice sa više dece: Grad Čačak zbrinuo 103 porodice i dao im krov na glavom

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda je najslikovitiji primer, odnosa gradskih vlasti prema socijalnoj kategoriji građana Dejan Pajović iz Mršinaca kome je sagrađena kuća za njega i njegovu majku

  • 0
čačak, socijalna pomoć Foto: RINA/ Gradska uprava Čačak

Kada je socijalno zbrinjavanje višečlanih porodica u pitanju, grad Čačak bez sumnje prednjači u Srbiji o zbrinjavanju te osetljive kategorije stanovništva. Samo u poslednjih par godina čak 103 porodice dobile su više nego pristoje uslove za život.

- Ovo je veliki broj, ali ima još nekoliko desetina ljudi koji imaju potrebu za novim krovom nad glavom. Radimo i radićemo na tome, uz veliku podršku države jer je to pravi način da dođemo do rezultata. Uvek smo tu da pripomognemo ljudima u nevolji. Da li su to požari, klizišta, da li su stambena ulaganja uvek smo tu za svoje građane. Nekada imate imovinsko-pravne zavrzlame koje treba da prevaziđete ali kada se svi udružimo i radimo u istom pravcu uvek se rešenje postigne. Prednost imaju porodice sa decom, višečlane porodice. Trudili smo se i uz veliko podršku članova Gradskog veća i Gradske stambene agencije, velikog aparata ljudi, da svaki problem lociramo i da ga rešimo što bolje možemo - rekao Milun Todorović, gradonačelnik Čačka za agenciju RINA.

Možda je najslikovitiji primer, odnosa gradskih vlasti prema socijalnoj kategoriji građana Dejan Pajović iz Mršinaca kome je sagrađena kuća za njega i njegovu majku.

Zatim majka iz „podruma” Jelena Mijailović čije četvoro dece je zbrinuto u komfornom trosobnom stanu i na čiji račun su uplaćena ogromna finansijska sredstva.

Pre nepunih godina dana 25 porodica, izbeglih iz ratnih vihora, dobilo je lično ključeve od novih stanova na Ljubić keju od gradonačelnika Milun Todorovića.

Na Obrežu, grad je učestvovao u projektu „Ne ostavljajući nikoga iza sebe”, gde je uz pomoć EU useljeno 12 porodica.

Nisu zaboravljeni ni ratnici koji su branili Kosovo i kosovsku nejač, tako se Zoran Perović iz Ostre uselio u novu kuću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA