Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ulica Vaskršnje radosti" na Vaskrs u Zaječaru, organizuje se i Tucijada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tačno u podne posetiocima će se obratiti episkop timočki Ilarion

  • 0
Grad Zaječar Foto: Mateja Beljan

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa, u Zaječaru će u nedelju biti organizovana manifestacija "Ulica Vaskršnje radosti", u okviru koje će u ulici Timočke bune biti postavljeni štandovi sa raznim đakonijama i proizvodima domaće radinosti.

U 10 sati za najmlađe posetioce počinje Tucijada, nakon toga biće podeljena vaskršnja jaja i dekorativni baloni, a decu će zabavljati animatori, prenosi ZA media.

Od 11 sati nastupiće Gradsko-pevačko društvo "Stevan Mokranjac" i Dečji hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, a u zabavnom delu programa učestvovaće osnovne škole "Ljuba Nešić" i "Ljubica Radosavljević Nada", dok će posetioci moći da uživaju i uz zumbu sa Gagom.

Tačno u podne posetiocima će se obratiti episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a 15 minuta kasnije, počinje kulturno-umetnički program u okviru kojeg će nastupiti: Gradsko-folklorni ansambl "ZO-RA" iz Zaječara, KUD "Zoran Gajić" iz Rgotine, KUD "Sloga" iz Vražogrnca, KUD "Novo doba" iz Grlišta, KUD "Nikola Pašić" iz Zaječara i KUD „Penzioner“ iz Zaječara.

Manifestaciju organizuju Eparhija timočka, Grad Zaječar, Turistička organizacija grada Zaječara i Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine Centar za kulturu "Zoran Radmilović" Zaječar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA