≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle 8 sinova dobili ćerku, nikad srećniji! Tople slike iz doma Milićevića: Prvi put sa 9 dece slave Uskrs

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesna i Slobodan roditelji su devetoro dece, a nakon osam dečaka dobili su i ćerkicu koja ove godine prvi put proslavlja Vaskrs

  • 57

Osam sinova, jedna devojčica, "supermama" Vesna i "supertata" Slobodan. Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine dočekuju Vaskrs u nikad brojnijem sastavu. Majka Vesna (42), ranije je govorila za Telegraf.rs ističući koliko je blagoslovena i zahvalna na brojnoj porodici, posebno kada je krajem prošle godine, nakon osam dečaka, rodila i devojčicu Milu.

Čim se rodila, postala je mezimica i princeza koju sada čuvaju njena velika braća prinčevi, a ove godine kao i svake, su se svi zajedno spremali da dočekaju i proslave ovaj veliki hrišćanski praznik. Vesna do detalja opisuje kako je izgledao sam proces pripreme i koliko se deca raduju farbanju jaja.

- Pripreme za Vaskrs u našoj kući su počele početkon velike nedelje. Od velikog spremanja kuće, farbanja jaja - gde su i deca naravno učestvovala, do pripreme svečane trpeze kako bi najradosniji praznik dočekali spremni. Uskršnje jutro ćemo zajedno sa decom provesti u crkvi i uz crkveno zvono i miris tamjana poželeti mir, zdravlje i sreću celom svetu. Mir Božiji -Hristos Voskrese - poželela je mama Vesna svim čitaocima Telegrafa.

Vesna Milićević devetoro dece Foto: Ustupljene fotografije/Anna Bertozzo

Radost koja je u njihovim srcima i koja se vidi u očima prenosi se i na svakoga ko pogleda prelepe fotografije na kojima nasmejano poziraju ispred objektiva. Čovek se prosto naježi od količine lepote.

Poređani jedan do drugog, po visini, dečaci poziraju sa osmehom, a onda - najslađe za kraj. U naručju mame Vesne je preslatka mala Mila čije rođenje su braća nestrpljivo čekala.

Vesnu često nazivaju "majkom devet Jugovića", ali ona je skromna, te sebe ne smatra heroinom, već blagoslovenom ženom.

- Sebe ne smatram heroinom, već blagoslovenom od Boga, jer zaista imati zdravu, dobru i poslušnu decu je jedan veliki dar - govorila je ranije za Telegraf..

Podrška između nje i supruga je velika, a ona je istakla da je ključno razumevanje i zajedništvo. Slobodan je po deveti put prisustvovao porođaju svoje žene, a kako je tada, nakon rođenja Mile ispričala za Telegraf, "suprug se osećao kao na sedmom nebu".

Iako su rodom iz Medveđe, Milićevići već dugo žive u Italiji, te su tamo i rođena sva deca. Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, potom Stefan 2006, pa Đorđe 2008, Aleksa 2010, Nikola 2012, Dušan 2016, Petar 2018, Pavle 2020, a onda i Mila u septembru 2023.

To što žive van svoje domovine ne sprečava ih da gaje tradicionalne vrednosti, a roditelji se trude da nikada ne zaborave odakle potiču. Koliko neguju porodične vrednosti i trude se da sačuvaju uspomene, dokaz su i ove fotografije koje su nastale uoči ovog velikog hrišćanskog praznika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziks

    5. maj 2024 | 09:30

    Iskreno,odavno nisam video nešto lepše. Sreća vas pratila na svakom koraku. Živi bili 100 godina!!

  • Sinovac

    5. maj 2024 | 09:26

    Bog vam dao srecu i zdravlja!Svaka vam cast!Njima treba dati nacionalnu penziju i ocu i majci i to odmah!

  • Diki

    5. maj 2024 | 09:23

    Lepota, divni su😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA