Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica je bila u lošem stanju, prizor je bio jeziv: Potresna ispovest doktorke nakon rušenja ringišpila

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorka iz Kuršumlije opisala je stravično isksutvo

  • 3

Događaj koji je potresao mnoge, drama na vašaru u Kuršumliji, ostavila je dubok trag kada se deo ringišpila otkačio, rezultirajući povredama trinaestoro dece. U ovoj teškoj situaciji, jedno dete se nalazi u životno ugroženom stanju, što je dodatno uznemirilo javnost i postavilo pitanje o uzrocima ove nesreće.

U emisiji "Uranak" na televiziji K1, dr Biljana Petrović objašnjava u kakvom stanju je teško povređena devojčica i šta su sve ekipe Hitne pomoći zatekle na licu mesta.

- Teška tragedija. Posle pada ringišpila, odnosno metalne konstrukcije, povređeno je 13oro dece, koja su zbrinuta u našem Domu zdravlja. Jedna devojčica je hitno upućena u Prokuplje, a nakon toga zadržana je u Nišu na odeljenju intenzivne nege. Devojčica je u teškom stanju, nalazi se u veštačkoj komi, intubirana, to su informacije koje imamo. Ostalo šestoro dece je zbrinuto u zdravstvenom centru Prokuplje, oni su stabili, s tim što su dvoje dece nakon kkraće opservacije poslati na kraće lečenje. Ostala četiri deteta su ostavljena na opservaciju. Šestoro dece koje je zbrinuto u našem Domu zdravlja, nakon opšte opservacije u našem Domu zdravlja, upućeno je na kućno lečenje - rekla je zamenica direktora Doma zdravlja u Kuršumliji.

U međuvremenu, direktor Univerzitetskog KC u Nišu, Zoran Perišič je dao je izjavu:

- Postoje povrede mozga, ali one ne zahtevaju operativno lečenje. Devojčica je sedirana i priključena na mašinu za disanje. Sve ovo se radi da bi se njeno stanje stabilizovalo, a onda će biti urađena procena najboljeg načina lečenja.

Lekari su zatekli devojčicu bez svesti u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima. Bez svesti joj je uključena terapija za takve situacije i upućena je u Prokuplje, gde je pregledana, a nakon toga je prebačena u Niš.

Doktorka objašnjava i šta su lekari zatekli na licu mesta

Lekari su zatekli devojčicu bez svesti u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima. Bez svesti joj je uključena terapija za takve situacije i upućena je u Prokuplje, gde je pregledana, a nakon toga je prebačena u Niš. Deca su bila u korpama, povređena sa lakšim i težim povredama. Metalna konstrukcija je pala, bio je jeziv prizor. Sve kolege su bile na nogama - zaključila je dr Biljana Petrović u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N 1

    9. maj 2024 | 12:17

    Šta kažu politicari ko je kriv za ovu tragediju jer policija i ne daje saopštenja.

  • Saša

    9. maj 2024 | 13:41

    Zabraniti te ringišpile, sve je to starudija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA