≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre 3 godine je izgubila oca, sad se ona bori za život: Ispovest brata teško povređene devojčice na ringišpilu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovu porodicu je zadesila strašna tragedija pre tri godine, kada im je otac preminuo

  • 2
Ringišpil, nesreća, Kuršumlija Foto: D.K.

Devojčica (12) koja je teško povređena u padu ringišpila u Kuršumliji i u životnoj opasnosti prevezena u UKS Niš, trenutno je u stabilnom stanju. Majka devojčice se nalazi u Kliničkom centru pored ćerke, a uzroci nesreće još uvek nisu utvrđeni.

Kako otkriva devojčicin brat za Telegraf.rs naredna dva do tri dana su ključna, a njeno stanje se prati pod budnim okom lekara u Nišu, istakao je i detalje kada je saznao za stravičnu situaciju.

"Moja sestra ima 12 godina, znam sve o jučerašnjem događaju. Otišla je sa drugaricama, one su gubile čas u školi, sišle su dole do ringišpila, desilo se to što se desilo. Ja sam bio na poslu, a drug mi je javio šta se desilo, izašao sam odmah sa posla i krenuo za Prokuplje", počinje ispovest brat devojčice i anstavlja:

"Dok sam ja stigao do Prokuplja, javili su mi da su je odvezli za Niš, da je tamo prebačena. Ja sam potom otišao u Klinički. Bila je odmah prebačena na veštačku komu i respirator. Počeo je da joj otiče mozak, morali su odmah to da urade jer svesna ona ne bi mogla da pretrpi taj bol. Jutros je bila vizita, doktor je rekao da je u teškom stanju i da su naredna dva tri dana kritična. Daće Bog da izgura u dobrim je rukama. Prilkom pada, po mozgu se nešto raspršilo, ali ja sad ne znam stručno da se izrazim i kažem šta je", priča nam sa težinom u glasu.

Prati se svaka sitnica, ogorčen je na sve.

"Pročitao sam da se direktor oglasio i da je prošao proveru, od toga nema ništa. Ja znam da su to starudije, deca se voze tu", rekao je Stefan Belošević, brat povređene devojčice.Ovu porodicu je zadesila strašna tragedija pre tri godine, kada im je otac preminuo.

Prilikom pada dela ringišpila na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji povređeno je trinaestoro dece. Petoro je zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji, a sedmoro u prokupačkoj bolnici.

Dve osobe su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo teško delo protiv opštebezbednosti.

Podsetimo, doktorka objašnjava i šta su lekari zatekli na licu mesta

Lekari su zatekli devojčicu bez svesti u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima. Bez svesti joj je uključena terapija za takve situacije i upućena je u Prokuplje, gde je pregledana, a nakon toga je prebačena u Niš. Deca su bila u korpama, povređena sa lakšim i težim povredama. Metalna konstrukcija je pala, bio je jeziv prizor. Sve kolege su bile na nogama - zaključila je dr Biljana Petrović u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusica

    9. maj 2024 | 16:36

    Bitno da se nakon toga vasar nastavio uz muziku i pice a sto se trinaestoro dece borilo za zivote ugrozene necijim nemarom to je bilo u drugom planu. Vasar je morao nakon toga odmah biti prekinut, mnogo njih je odgovorno a najmanje onaj ko je izdao plac. Devojcici od srca zelim da da Bog da iz ove teske borbe izadje kao pobednik a njenoj porodici puno snage da sve to izdrzi. Odgovorni neka se stide i ako Bog da da svi zavrse na dugogodisnjim robijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA