≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktorka škole u Bačkoj Palanci nakon napada učenika na nastavnika: "Imamo saznanje da se oporavlja"

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Škola je otkazala proslavu povodom Dana škole

  • 3
Klinički centar Vojvodine Klinički centar Vojvodine / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Juče 8. maja, oko 14 časova, bivši učenik Tehničke škole "9.maj" iz Bačke Palanke, B.M., napao je profesora S. Z. tokom časa. Tim povodom danas se oglasila i direktorka ove škole Snežana Ivelja.

Kako kaže, incident se dogodio u poslepodnevnoj smeni na prvom času kod njenog kolege S.Z. kada je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao i bivši učenik te škole M.B. i počeo da provocira nastavnika.

– Nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M.B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja – kaže direktorka škole Ivelja za portal "Bačka Palanka vesti".

Dodaje da škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP-om uz napomenu da je ovaj događaj izolovani incident i da bezbednost učenika ničim nije ugrožena.

– Zahvaljujemo se svima na podršci, pre svega deci i roditeljima, medicinskom osoblju, MUP – u, Školskoj upravi i saradnicima koji su bili uz nas. Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole koja je trebalo da se održi danas u znak podrške kolegi S.Z. Održana je vanredna sednica Nastavničkog veća. Posebnu zahvalnost Nastavničko veće je iskazalo školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta ukazali prvu pomoć povređenom nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv – zaključila je direktorka Ivelja.

Podsetimo, maloletni napadač koji je inače bivši učenik te škole je uhapšen nakon incidenta.

Profesor S.Z. (65) trenutno se nalazi na Kliničkom centru Vojvodine na Klinici za neurohitutgiju. Maloletnik mu je zadao višestruke povrede glave u vidu fraktura kostiju glave i lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    9. maj 2024 | 17:00

    Da, dobro ste u članku napisali da nismo ništa naučili iz prethodnih nesretnih i tragičnih slučajeva. Svi su se nešto posle Ribnikara ustalasali, obećavali, ali izgleda da niko ne sme zarad očuvanja svoje pozicije i fotelje da predloži konktetne mere. Te delikvente ozbiljno kažnjavati zajedno sa roditeljima i to za nauk ostalima, pa da nikome ne padne na pamet da digne ruku na nastavnika. Školstvo je u rasulu, malo ljudi je spremno da radi u školama baš zbog delikvenata koji su zaštićeni jer su maloletni. Pod hitno menjati politiku u tom pravcu i takve usijane glave " hladiti" na poljima zadružnih imanja. Da kopaju, beru kukuruz, da čiste ulice, skupljaju smeće. Društveno koristan rad je prava stvar i za te barabe, a i za njihove roditelje.

  • Rade

    9. maj 2024 | 18:16

    Ceo sistem je zakazao,propali ste!

  • Zoran

    9. maj 2024 | 17:30

    Dobro je da se ucenik oporavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA