Vreme čitanja: oko 1 min.

Za praznike divljali automobilima drogirani i pijani: Policija u Kragujevcu uhvatila 1.500 vozača

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija je sprovedena u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika, kada u nezgodama strada veći broj učesnika u saobraćaju u odnosu na ostatak godine

  • 1
Saobraćajna policija za vikend imala pune ruke posla Foto: RINA

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole za vreme praznika, na teritoriji Policijske uprave Kragujevac, kontrolisali su više od 2.000 vozila i otkrili 1.590 prekršaja.

- Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je oko 1.400 vozača, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 31 vozač, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci četiri, dok je 19 vozača i putnika sankcionisano zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa - kažu za RINU u PU Kragujevac.

Akcija je sprovedena u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika, kada u nezgodama strada veći broj učesnika u saobraćaju u odnosu na ostatak godine.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole koje će biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji najviše ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. maj 2024 | 12:42

    Složićemo se sigurno svi da treba sankcionisati ovakve prekršaje, ali složićete se i sa činjenicom da je u vreme najvećih gužvi, u špicevima nemoguće videti saobraćajca na ulici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA