Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra počinje velika akcija policije: Ovi vozači treba da budu posebno oprezni

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije

  • 2
MUP-Saopstenje-USP-Akcija ROADPOL Foto: MUP

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 13. do 19. maja, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

(Telegraf.rs)

Video: Saobraćajna kontrola zaustavljala žene na praznik, ali umesto kazne dobile su iznenađenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Систем -Акција: о-рук !

    12. maj 2024 | 15:29

    Овде је све почело да се ради на неким акцијама, редовни послови и рад више нису у моди. Нпр. Идем код лекара на акцију у онај улични контејнер, болнице више нису у моди ! Полиција спроводи акцију . . . а данима их нигде нема ... Вратимо се нормалном свакодневном раду и обавезама !

  • V8

    12. maj 2024 | 13:55

    Autobuse niko ne dira, taman posla ionako nema vozača, samo zazmure i puste ga, privatnici se dovijaju za radnike, uvoze ih iz Šri Lanke, tako da oni ovo više liči na putničke automobile kontrola...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA