Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatra još uvek gori na deponiji kod Užica: Vatrogasci se lavovski bore, smanjuje se količina dima

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U većoj meri je smanjena opožarena površina, što je za posledicu imalo smanjenje količine dima

  • 4
Ministarka zaštite životne Irena Vujović Užice deponija Duboko požar Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Požar na deponiji Duboko kod Užica još uvek nije u potpunosti ugašen, a prema rečima očevidaca i tokom noći se mogao videti plamen u određenim delovima deponije. Iz Gradskog štaba za vanredne situacije stižu informacija da se aktivnosti na gašenju požara na deponiji RC „Duboko“ odvijaju u skladu sa utvrđenim planovima i prema utvrđenoj dinamici.

- Ono što je novina u odnosu na prethodni dan jeste da je preduzetim merama, efikasnom upotrebom pene za gašenje i naporima vatrogasasca spasilaca, u većoj meri smanjena opožarena površina, što je za posledicu imalo smanjenje količine dima - potvrđeno je za RINU u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Sve informacije o stanju kvaliteta vazduha građani mogu dobiti putem sajta Zavoda za javno zdravlje Užice, Agencije za zaštitu životne sredine, kao i na sajtu grada Užica.

- Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Užice, konstatovano je da je u ranim jutarnjim časovima bilo oscilacija u kvalitetu vazduha, pre svega zbog vremenskih uslova i pojačanog vetra, ali su izmerene srednje vrednosti i dalje u dozvoljenim granicama - dodaju u Štabu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča

    14. maj 2024 | 11:23

    Dobro je,deponija sve manje gori ali gori i pod kontrolom da se ne širi,dima i smrada ima ali sagorevanje plastike i nije otrovno i nadležni nešto rade,...

  • Uzice

    16. maj 2024 | 09:48

    Kakve su ovo gluposti? Juce nije koriscena pena vec beton. Nase merne stanice nemaju mogucnost merenja organaskih polutanata a mi u Uzicu ne mozemo da otvorimo vrata od dima i smrada. Uz to, nije proglaseno vanredno stanje pa deca uredno idu u skolu.

  • ...

    14. maj 2024 | 11:36

    Eno ispod Pancevca gori deponija svaki dan pa nikom nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA