Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se razvesti drugog dana posle venčanja? Pitanje u Srbiji šokiralo sve, mnogi šalju podršku mladoženji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ima i onih koji teše nesrećnog čoveka time da njegov slučaj nije usamljen

  • 2
Venčanje Foto: Shutterstock, Facebook

Kako razvesti brak posle drugog dana venčanja, pitanje je koje je u Fejsbuk grupi Besplatna pravna pomoć postavio S. I. što je izazvalo brojne reakcije i samo za par sati taj post komentarisalo je više od 100 ljudi. Među onima koji su odgovorili na pitanje ima i onih koji su se potrudili da daju korisne savete, ali mnogo više onih koji su se smejali nevolji koja je zadesila S.I.

„Šta ti je život, duže traje kratkotrajno mleko od braka, Kad ste se pre posvađali? Jel zbog poklona i para? Pa to je „predugo“ trajalo ne verujem da može. Da nisi prvo bračno veče otkrio da ti je mlada muškarac? Ovo je ona stara: Dabogda ti svadba trajala duže nego brak. Pokupi pare i beži“, samo su neki od komentara u grupi Besplatna pravna pomoć.

Ima naravno i onih koji teše nesrećnog čoveka time da njegov slučaj nije usamljen.

Venčanje Foto: Facebook

„Devedesetih moja prijateljica se instant zaljubila i posle tri meseca veze venčanje. Pred kraj svadbenog ručka mladoženja nema pare da plati ceh. Njena rodbina istresla džepove i platila. Iz restorana otišli svako svojoj kući“, navela je kao primer Aleksandra Đ. , dok je jedna žena napisala da se ona razvela posle sedam dana od venčanja.

Mnogi i hvale odluku S. I. i ističu da je mnogo bolje odmah prekinuti brak koji ne valja, nego posle mnogo godina.

„Pametan čovek. Sve mu jasno drugog dana, a ne kao ja čekala 28 godina i još mi nije jasno što sam se uopšte udavala“, napisala je Gordana.

Pojedini članovi grupe savetovali su S.I. da odmah ode do opštine i traži da brak bude poništen, uz obrazloženje da na to ima pravo jer je malo vremena prošlo od venčanja, međutim, kako saznajemo od advokata, tako nešto nije moguće.

Prema rečima advokatice Maje Glušćević iz Niša bez obzira koliko je vremena prošlo od venčanja sudu se mora podneti tužba za razvod braka ili se supružnici razvesti sporazumno.

„Poništiti se može ništav brak, odnosno onaj brak za čije zaključenje postoje bračne smetnje, poput toga da su supružnici bliski srodnici. U ovom slučaju mora da se razvede, svejedno što su prošla samo dva dana. Mora da se podnese tužba ili sporazumno. Bez obzira koliko takav brak trajao to je jedini osnov za razvod, jer takav brak nije ništavan nego se jedan od partnera predomislio“, kazala je Gluščević.

Ukoliko partneri imaju zajedničku imovinu i decu, dodala je ona, prilikom sporazumnog razvoda moraju da se dogovore oko podele imovine i starateljstvu. Ukoliko nema sporazuma brak se mora razvesti po tužbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Čika Velja

    16. maj 2024 | 10:01

    Ako se brak sklopi dva dana posle upoznavanja partnera,onda ima logike i da se razvede posle jednog dana? U svim ostalim slučajevima bi moglo da se postavi pitanje:"Kako se uopšte desilo da se neko takav odluči na sklapanje braka"???

  • Mina

    16. maj 2024 | 11:15

    Podelili lovu iz koverata i svako na svoju stranu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA