≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad na nastavnike tretiraće se kao napad na advokate: Usvojen predlog prosvetara

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosvetari su tražili izmenu Krivičnog zakonika

  • 51
Protest prosvetnih radnika Foto: Marko Jovanović

Napad na nastavnike tretiraće se kao napad na advokate, potvrdio je za Telegraf jedan od sindikalnih predstavnika Milorad Antić.

- Bili smo na sastanku sa ministarkom prosvete i ministarkom pravde, gde smo naišli na podršku našeg predloga za izmene Krivičnog zakonika. Ministarka pravde najavila je da će rad na tome početi već sutra - ističe Antić.

Podsetimo, prosvetari su danas protestovali nakon stravičnog napada učenika na profesora u Bačkoj Palanci. Njemu je đak usled brutalne tuče slomio kosti glave.

"Insistiramo na tome da se hitno i neodložno kazne napadači, i da se svaki napad na osoblje škole i na nenastavno osoblje, smatra krivičnim delom. Smatramo da to mora da se uradi odmah - bez odlaganja", izjavio je za Tanjug predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dobrivoje Marijanović.

On ističe da je neophodno da se poboljšaju uslovi kada je reč o bezbednosti svih aktera u obrazovanju, ne samo profesora, jer kako kaže, napade trpe i pomoćno osoblje, učenici i roditelji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    16. maj 2024 | 15:48

    Подржавам.

  • Prle

    16. maj 2024 | 15:55

    Po čemu su advokati i nastavnici bitniji od bilo kog drugog čoveka u Srbiji?! Ovo postaje smešno, svaki dan neki pritisci i izmene zakona, samo da bi se očuvao "socijalni mir" i zadržali glasovi birača!

  • xy

    16. maj 2024 | 16:59

    Ama napad na bilo koga stroga kazna podjednako!!!!Narocito vrsnjacjo nasilje, najstroze kazne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA