Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je pametno parkirati se sa strane ako nas nasred autoputa zadesi nevreme? "Ovde to ne činite nikako"

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja dao je konkretan odgovor

  • 2
Kiša oluja nevreme Beograd Foto: Telegraf.rs

Jako nevreme juče je pogodilo Srbiju, a mnogi onih koji su se zadesili na putu, odlučili su da stanu sa strane dok jaki pljuskovi ili grad ne prođu. Kada je reč o nevremenu i posledicama po saobraćaj, Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da moramo pratiti vremensku prognozu, kao i da kada imamo najavu grada ili sličnih nepovoljnih vremenskih situacija, preporuka je da odložimo putovanje.

"Vremenske prilike imaju veliki uticaj na nastanak saobraćajnih nezgoda. Pre svega, utiču na raspoloženje vozača, zatim utiču na vidljivost. Juče smo imali jako obilne kiše, imali smo grad u nekim delovima Srbije, tako da to utiče na vidljivost. I ono što je najbitnije, vremenske prilike utiču na trenje, odnosno stepen prijanjanja pneumatika na podlogu", dodao je Koković, prenosi RTS.

Na pitanje da li je pametno parkirati se sa strane, posebno ako vozimo auto-putem, ili to nije bezbedno, Koković napominje da se obavezno parkiramo na prvom bezbednom mestu.

"Ali nikako u tunelima, a vrlo često imamo takve situacije, zato što možemo napraviti mnogo goru situaciju, čak može doći i do nezgoda sa fatalnim ishodom", zaključio je Koković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA