Vreme čitanja: oko 1 min.

Realizovana obuka za tehničko održavanje aviona Vojske Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuku su pohađali podoficiri vazduhoplovno-tehničke specijalnosti iz 204. vazduhoplovne brigade, i oni su se tokom usavršavanja u Centru osposobili za pravilan i bezbedan rad na ovom tipu vazduhoplova

  • 0

U Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici prethodne dve nedelje realizovana je tehnička učionica za školski avion "utva 75" koju su pohađali podoficiri vazduhoplovno-tehničke specijalnosti iz 204. vazduhoplovne brigade.

Reč je o važnom segmentu obuke tehničkog osoblja vazduhoplovnih brigada koji predstavlja neophodan korak na putu do sertifikata za održavanje i realizaciju specijalističkih tehničkih pregleda vazduhoplova u naoružanju Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obuku su pohađali podoficiri vazduhoplovno-tehničke specijalnosti iz 204. vazduhoplovne brigade, i oni su se tokom usavršavanja u Centru osposobili za pravilan i bezbedan rad na ovom tipu vazduhoplova.

Polaznici su savladali teorijsku i praktičnu obuku za rad na održavanju aviona u prvom stepenu i za realizaciju propisanih procedura prilikom provere funkcionalnosti vazduhoplovnih motora, elektro-energetskih sklopova i opreme za komunikaciju, navigaciju i spasavanje pilota.

Tehnička učionica za avion "utva 75" samo je jedan od oblika osposobljavanja tehničkog sastava Vojske Srbije koja se u Centru za obuku RV i PVO sprovode cele godine. Na taj način se obezbeđuje kvalifikovani kadar vazduhoplovno-tehničke specijalnosti od ključnog značaja za visoku dostupnost i ispravnost vazduhoplova u naoružanju Vojske Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA