Vreme čitanja: oko 1 min.

Vladiković: Umereni porast vodostaja na nekim rekama, ne očekuju se poplave

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je najavio da se od subote očekuje kratkotrajni suv period, ali je govoreći o dugotrajnim najavama rekao da se očekuje da će čitav jun mesec biti kišovit

  • 0
Visok vodostaj Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Hidrolog Republičkog hidrometerološkog zavoda (RHMZ) Dejan Vladiković rekao je danas da su na nekoliko reka u Srbiji zabeleženi umereni porasti vodostaja, ali da se ne očekuju poplave.

Vladiković je za Tanjug rekao da se u naredna 24 časa ne očekuju ni bujične poplave, i da je RHMZ povukao upozorenje od opasnosti od bujičnih poplava.

On je napomenuo da će oprez biti neophodan u istočnom delu Srbije.

"Oprez će biti neophodan na slivovima u oblasti Pomoravlja, u istočnoj i jugoističnoj Srbiji - znači na slivu Mlave, Peka i Crnog i Belog Timoka i na pritokama Velike Morave, u pomoravskom okrugu", kaže hidrolog.

Prema njegovim rečima, umereni porasti vodostaja su zabeleženi na slivu Južne Morave i na njenoj najvećoj pritoci Toplici, na slivu Zapadne Morave i rekama Skrapež i Rasina, i na pritoci Velike Morave - Resavi.

Manji porasti vodostaja uočeni su na Mlavi i Crnom i Belom Timoku, dodaje on.

RHMZ u idućih četiri-pet dana očekuje porast vodostaja Dunava, ali koja će biti ispod svih granica redovne odbrane od poplava, a po pitanju Tise i Save očekuje se stagnacija.

"Opasnost ne očekujemo ni na rekama koje su sa uzvodnih teritorija", zaključio je Vladiković.

On je najavio da se od subote očekuje kratkotrajni suv period, ali je govoreći o dugotrajnim najavama rekao da se očekuje da će čitav jun mesec biti kišovit.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stravično nevreme izazvalo haos u Novom Sadu: Ulice potopljene, grad zabeleo dvorišta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA