Vreme čitanja: oko 2 min.

U čast Jovane (19) koja je poginula kod Kanjiže održan memorijalni turnir: Roditelji došli sa ćerkom i unucima

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tik do terena, kao i mnogo puta ranije dok je igrala, a poslednjih godina i kad se održava Memorijalni turnir, u "Jezeru" su bili njeni roditelji Dragana i Predrag, sa unucima Jovanom i Bogdanom

  • 0

Roditelji Jovane Kojić koja je 2016. godine poginula u saobraćajnoj nesreći prisustvovali su memorijalnom turniru u čast njihove ćerke koja je trenirala za SO ŽKK. Neke nove klinke bile su ovog majskog dana na parketu "Jezera". Nebrojeno puta, do pobede je predvodila Jovana Kojić. Na poziciji beka, nije se ustručavala da preuzme odgovornost. Ruka joj skoro nikada nije zadrhala, a glas samo od sreće kad bi zapevala u svlačionici ili na slavljima. Osmeh sa lica nije skidala. Tako je pamte nekadašnje saigračice.

One su predvođene Mirjanom Mićić, pokrenule su ovaj turnir, Jodži u čast, prenopsi Gradski Online.

Tik do terena, kao i mnogo puta ranije dok je igrala, a poslednjih godina i kad se održava Memorijalni turnir, u "Jezeru" su bili njeni roditelji Dragana i Predrag, sa unucima Jovanom i Bogdanom. Starija sestra Dejana, rodbina i prijatelji, uvereni da ih sa nekog lepšeg mesta posmatra njihova Jovana.

- Njene nekadašnje saigračice i prijatelji nisu je zaboravili. Ipak su to bili pravi drugari. Godine prolaze, ali je praznina u našim srcima ostala. Kako nam je, samo mi znamo. Došli su unuci, mali Bogdan i Jovana. Ime je dobila po tetki. Jovana je bila moje dete. Skoro da se nismo razdvajali. Skoro uvek smo negde išli zajedno. Zbog nje sam neke stvari počeo da radim. Volela je i plivanje, pa sam zbog njen pravio vikendicu na Tisi. I u vikend naselju svima je ušla pod kožu. Volela je život, košarku i pesmu. Bila je voljena- otškrinuo je Predrag očinsko srce: Skoro uvek smo negde išli zajedno. Zbog nje sam neke stvari počeo da radim. Volela je i plivanje, pa sam zbog njen pravio vikendicu na Tisi. I u vikend naselju svima je ušla pod kožu. Volela je život, košarku i pesmu. Bila je voljena - rekao je Jovanin otac Predrag.

- Ove godine smo nešto kasnije održali turnir. Pomoć brojnih prijatelja i ljudi dobre volje bila je neupitna. Verujem da je i moja Jovana odozgore malo pogurala celu stvar - dodala je majka Dragana.

Nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak, u teškoj saobraćajnoj nesreći, stradala je Jovana Kojić. Tog 14. maja 2016. godine, poginuo je i Nikola Radin. Stradao je i vozač koji je svojim naleteo na vozilu u kom je bilo troje muzičara iz Kikinde, a među njima i tadašnja maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole.

Četiri ekipe, svi pobednici

Ovogodišnji turnir okupio je košarkašice subotičkog "Spartaka", a osim domaćih igračica, nastupile su gošće iz Srpske Crnje i Banatskog Karađorđeva. Igor Maljković, trener SO ŽKK, ocenio je da ovaj turnir ima emotivnu ali i sportsku dimenziju.

- Sećamo se Jovane, ali i afirmišeno žensku košarku - rekao je Maljković

Turnir je otvorio gradonačelnik Nikola Lukač, dok se Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu, založio za dalju popularizacuju ženske košarke u našoj sredini.

(Telegraf.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA