"Bombone od svinje" dobile konkurenciju! Afrikanka prvi put probala ajvar i reakcija je BRUTALNA

E. K.
E. K.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Studentkinja medicine iz Ugande, Džulijan Abasa, koja već nekoliko godina živi u Beogradu, nedavno je oduševila domaću javnost svojom reakcijom na srpski ajvar.

Na svom Instagram profilu podelila je video u kojem kašikom iz tegle uživa u ovom specijalitetu, uz komentar: "Ovo je predobro!"

Džulijan, koja je u Srbiju došla da studira, brzo se uklopila u srpsku svakodnevicu, a hrana joj je posebno prirasla srcu.

U razgovoru za domaće medije, otkrila je da je prilikom izbora fakulteta istraživala opcije širom Evrope, a presudnu ulogu u njenoj odluci da dođe u Srbiju imali su prijatelji njenog oca, koji su ovu zemlju opisali u najlepšem svetlu.

Njena reakcija na ajvar brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi korisnici komentarisali su kako je "bombona od svinje" dobila ozbiljnu konkurenciju.

O čemu se radi? Džulijan nije oduševljena samo ajvarom. Od mnogih srpskih specijaliteta otkrila je koja joj je još jedna kulinarska slabost - čvarci. Međutim, način na koji ih je nazvala nasmejao je sve - bombone od svinje.

Mnogi ljudi su joj u komentarima predložili da čvarci i ajvar uz hleb i sir čine idealan domaći zalogaj, pa se čini da je Džulijan na dobrom putu da otkrije razne ukuse Balkana.

(Telegraf.rs)

Video: Otvorena izložba ''Susreti sa poslednjim Srbima na Kosovu" u Parizu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA