SRBIJO, REAGUJ: Park Milice Rakić pun đubreta, deca se igraju na polomljenim klackalicama i ljuljaškama (FOTO)

Gomila smeća na mekanoj travi leži netaknuta. Plastične čaše i flaše, razne ambalaže...Pored ogromnog natpisa Miličinog imena, stoje dve ljuljaške. Takođe polomljene

  • 25

Sećate li se Milice Rakić? Ovo je ime koje NE SMETE zaboraviti....NIKADA! Svaka uspomena na ovu trogodišnju devojčicu koju su usmrtili su geleri NATO bombe 17. aprila 1999. godine mora živeti, jer nas stradanje ovog mladog i nevinog života mora podećati na užasne terenutke koje je preživela Srbija...koje smo preživeli svi mi!

I zato je više nego sramotno što je park Milice Rakić, koji se nalazi u Batajnici, u užasnom stanju.

Gomila smeća na mekanoj travi leži netaknuta. Plastične čaše i flaše, razne ambalaže. Uspomena na dete koje je poginulo danas leži u gomili đubreta!

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Srbijo, da li te je sramota?

Dece još uvek ima. Ona dolaze u park, da se igraju, da svoje najlepše dane provedu onako kako dolikuje - u bezbrižnosti i zabavi. Ali, kako da se igraju, kada je klackalica polomljena, a igralište sa peskom napunjeno praznim flašama?!

SRBIJO, STIDIŠ LI SE? Uklonjena bista Milice Rakić koju su ubile NATO bombe! (FOTO)

Pored ogromnog natpisa Miličinog imena, stoje dve ljuljaške. Takođe polomljene. 

Batajnica, kao mesto u kome je ova devojčica živela, danas za njom ostavlja park pun smeća, đubreta i ruševina.

USPELI SMO: Posle pisanja Telegrafa bista Milici Rakić biće vraćena na Tašmajdan!

Mala Milica Rakić (3) poginula je 17. aprila 1999. godine u Batajnici tokom NATO bombardovanja kada je geler od rasprskavajuće bombe uleteo u kupatilo i pogodio devojčicu u glavu dok je sedela na noši.

Ova priča potresla je Srbiju, a ovu užasnu pogibiju pamte svi i žrtva male devojčice, koju NATO vodi kao “kolateralnu štetu”, prva je užasna tragedija kuje se svaki građanin Srbije seti kada se pomene agresija!

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Sledi i ono neizostavno pitanje: Hoće li i Milica uskoro postati bezimeni broj poput hiljade ubijene srpske dece od Mačve i Jadovna, preko Jasenovca i Kozare do Srema i Metohije?

Srbijo, pitaš li se?

Bista male Milice na Tašmajdanu je uklonjena pre 15 godina prilikom posete evropskih i NATO zvaničnika Srbiji, a nakon pisanja Telegrafa, ona će biti vraćena!

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ovaj problem inače traje već pune dve godine i u parku se često može videti polomljen tobogan ili kese sa smećem koje su pobacane po travi.

Postoje i građani koji se okupe i na svoju inicijativu srede igralište, ali se problem ponovo vrati - klupe i klackalice bivaju ponovo polomljeni, a smeće razbacano na sve strane.

Foto: Facebook/Park Milica Rakic Foto: Facebook/Park Milica Rakic

Iskorišćene vlažne maramice, pelene, flaše od razno - raznih napitaka, konzerve, kartonske ambalaže... sve se ovo često nađe na ovoj lokaciji.

Foto: Facebook/Park Milica Rakic Foto: Facebook/Park Milica Rakic

Šta će biti sa parkom u Batajnici?

Srbijo, reaguj!

(Dunja Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    27. mart 2015 | 17:34

    Cela Srbija je u djubretu.

  • Orhideja

    27. mart 2015 | 17:54

    Umesto sto prosvetari strajkuju treba da je predloze plan i da sa decom 1 x nedeljno akcija skupljanja smeca po parkovima i tako deca usput uce da ne bacaju smece i cak ce roditelje da opominju. Pa onda neka traze vece plate!

  • bane

    27. mart 2015 | 18:51

    Nazalost cela Srbija je pod djubretom i preti nam ekoloska katastrofa. Komunalna sluzba kao da ne postoji. Ide se samo na svest ljudi ali je nemoguce da budemo svi ekoloski svesni. Ministarstvo za zastitu zivotne sredine postoji samo na papiru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA