• 4

Suđenje veka: O Džej Simpson pušten na slobodu!

On je do sada odslužio skoro 9 godina od mogućih 33 godina kazne zatvora za pljačku

  • 4

O Džej Simpson (70), bivša zvezda NFL-a i glumac, danas je imao saslušanje pred sudom, koji je odlučio da ga pusti na slobodu od 1. oktobra. 

DANAS CELA AMERIKA PRIČA O JEDNOM KUHINJSKOM NOŽU: Isplivali novi detalji jezivog ubistva!

On je od suda tražio da bude pušten ranije na slobodu. Simpson je do sada odslužio 9 godina od mogućih 33, za ulogu koju je imao u incidentu u hotelu u Las Vegasu, oko sportske memorabilije. Ako četiri od sedam članova komisije budu glasala za to da bude pušten Simpson bi mogao da bude na slobodi najranije 1. oktobra.

Četiri člana komisije bila su jednoglasna u odluci da ga puste. Njegovo ponašanje u zatvoru je bilo uzorno, trenirao je fudbal sa zatvorenicima i nije pravio nikakve probleme, navodi se.

Printksin: Youtube/NBC News

Orental Džejms, O Džej, Simpson je proglašen krivim u 12 tačaka za incident u Las Vegasu 2007. godine, uključujući oružanu pljačkum, napad smrtonosnim oružjem i kidnapovanje. On i još pet ljudi su osuđeni jer su uleteli u prostorije dvojice kolekcionara sportskih dragocenosti i otišli sa stotine predmeta. Simpson je tvrdio da je želeo samo da uzme predmete koji su pripadali njemu, uključujući ceremonijalne lopte i fotografije njegove porodice koje su navodno ukradene iz njegove kuće.

Foto: Tanjug/AP

Brus Fromong, jedan od opljačkanih, tvrdi da je od tada preživeo četiri srčana udara. Ipak, on je na saslušanju rekao da je vreme da Simpson dobije drugu priliku i da tokom pljačke nije uperio oružje u njega.

- Pogrešio je - rekao je Fromong, okrenuo se ka Simpsonu i nazvao ga nadimkom:

- Đus!

- Odležao sam svoje - rekao je O Džej na saslušanju. - Učinio sam to pošteno, koliko god bi to neka osoba mogla.

Na saslušanju je delovao živahno, smeškao se, a mnogo mu je bilo zabavno kada je Koni Bizbi, predsedavajuća Komisije za puštanje na slobodu, rekla da ima 90 godina.

Foto: Tanjug/AP

- Osećam se kao da imam 90 - rekao je smejući se.

Uz Simpsona su, osim advokata Malkolma LaVerža, bili i ćerka Arnel Simpson, sestra Širli Bejker i prijatelj Tom Skoto.

Podsetimo, Simpson je bio glavni osumnjičeni za ubistvo bivše žene Nikol Braun i njenog prijatelja Rona Goldmana. On je 1995. godine proglašen nevinim, uprkos mnogim dokazima protiv njega i činjenice da je bežao od policije.

Foto: Tanjug/AP

Simpson je 1997. godine proglašen odgovornim za njihovu smrt na građanskom sudu, ali nikada nije platio dosuđenu odštetu. Njega je tada branio Robert Džordž Kardašijan, otac najpopularnije starlete na svetu Kim Kardašijan. Njih dvojica su se upoznali početkom sedamdesetih godina i ubrzo postali dobri prijatelji. Kardašijan je široj javnosti postao poznat tokom suđenja za ubistva iz 1995. godine. Kardašijan je preminuo 2003. godine. Pre početka suđenja, Kardašijanova dozvola za bavljenje advokaturom je bile neaktivna, ali ju je aktivirao da bi pomogao ptijatelju tokom suđenja, kao asistent volonter.

Redovno ga je posećivao u zatvoru.

- Nikada ranije nisam bio u zatvoru. Užasno je depresivno. Razbolim se svaki put kad odem tamo. Teško je, jer nemamo nikakav fizički kontakt. Želim da ga zagrlim, da mu pokažem da brinem za njega - govorio je tada Kardašijan.

Foto: Tanjug/AP

Simpson je rođen 9. jula 1947. godine. Postao je, 1973. godine, prvi NFL igrač koji je pretrčao više od 2.000 jardi u sezoni, a držao je mnoge druge rekorde. Iz dva braka ima petoro dece.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rollingstone.com)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima