≫ 

Šampion u broju žena i dece zbog poligamije na sudu: Dobio je neverovatnih 145 potomaka

Blekmor je postao rekorder sklopivši brak sa čak 25 žena, od čega je u tim brakovima dobio neverovatnih 145 potomaka

  • 4

Vinston Blekmor (61) iz Kanade konačno će, nakon 25 godina, biti osuđen zbog poligamije.  Blekmor je postao rekorder sklopivši brak sa čak 25 žena, od čega je u tim brakovima dobio neverovatnih 145 potomaka.

Za njega kažu da je najsrećniji čovek na svetu jer ŽIVI U TROJCI: Ima dve devojke i sa svakom decu, a njih troje spavaju zajedno! (FOTO)

Njega je policiji prijavila Džejn Blekmor, jedna od njegovih bivših žena. Blekmor je, prema rečima bivše žene, svoj raspusni život, pravdao tvrdnjom da "radi ono što mu je Bog rekao da radi", piše cbc.ca.

Iako su još početkom devedesetih godina, lokalne vlasti istraživale slučaj Vinstona Blekmora kao i višestrukog poligamiste Džejmsa Olera (53), koji je preuzeo sektu nakon što je Blekmor 2002. ekskomuniciran.

Obojica su zatvorsku kaznu izbegavali tvrdeći da zabrana poligamije vređa njihova religijska osećanja, ali je 2011. godine doneta odluka prema kojoj zabrana poligamije ne vređa religijska osećanja, posle čega su mogli da budu osuđeni.

Foto: Tanjug/AP

Posle 12-dnevnog suđenja, Blekmor i Oler presudu će čuti u ponedeljak.

Inače, Oler i Blekmor bili su deo mormonske sekte FLDS osnovane 1946. godine u malom mestu Bauntifl koje naseljava 1.500 ljudi. Sekata ima svoje ogranke i u SAD gde prema procenama broji oko 10.000 članova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA