Rešena misterija: Nesuđena naslednica diktatora Uzbekistana nije mrtva, već je u zatvoru! I to zbog prevare i mita u milijardama (FOTO)

Policija tvrdi da je bila član organizovane mafije....

  • 0

Najstarija ćerka pokojnog Uzbekistanskog predsednika Islama Karimova, Gulnara Karimova, koja je nekada bila diplomatkinja, modna dizajnerka i pevačica, u petak je završila iza rešetaka nakon što je optužena zbog velike prevare i pranja novca.

MISTERIJA OKO OTROVANE PRINCEZE: Njen sin tvrdi da ne zna da li mu je majka živa ili mrtva (FOTO)

Uzbekistanski glavni tužilac kazao je kako je Gulnara bila članica organizovane kriminalne grupe koja je posedovala imovinu vrednu više od 1,3 milijardi dolara u 12 zemalja, uključujući imanja u Londonu u vrednosti od gotovo 30 miliona dolara, kao i hotele u Dubaiju u vrednosti od 67,4 miliona dolara.

U izjavi policije je navedeno kako je naređena zaplena imovine gore navedene kriminalne grupe.

Foto: Wikimedia/Timir01

Inače, Gulnara Karimova (45), najstarija je ćerka diktatora bivše sovjetske države, koji je preminuo usled srčanog udara u septembru prošle godine.

Gulnara je trebala naslediti svog oca i bila je vrlo moćna - radila je na diplomatskim poslovima - bila je ambasadorka u Španiji i predstavnica Uzbekistana u Ujedinjenim nacijama u Ženevi.

Organizovala je i modna događanja, imala vlastitu liniju nakita, a objavljivala je i pop pesme pod umetničkim imenom "Googoosha". Uz sve to radila je i kao voditeljka zabavnih emisija na televiziji.

Foto: Guliver/ves Forestier/Getty Images

Među dugim popisom optužbi protiv Karimove je i to da je prevarom stekla imovinu vrednu 595 miliona dolara i primila 869,3 miliona dolara mita uplaćenim preko ofšor računa.

Karimova je navodno bila u kućnom pritvoru od 2014. nakon što se javno posvađala sa svojom majkom i mlađom sestrom Lolom na Tviteru, zbog čega nije bila na očevoj sahrani.

2015. osuđena je na pet godina uslovno, a u intervjuu za BBC u decembru njen 23-godišnji sin koji živi u Londonu, Islam Karimov, pozvao je vlasti u Uzbekistanu da dokažu kako je njegova majka živa i zdrava.

Foto: Wikimedia/Flickr/World Economic Forum

Karimova je predmet višegodišnje istrage o korupciji koja se tiče telekomunikacijskih kompanija koje su joj platile milione dolara kako bi ušli na uzbekistansko tržište. Švajcarski tužilac ispitao ju je u glavnom gradu Uzbekistana u decembru i tako demantovao optužbe o njenoj navodnoj smrti.

Naime, portal koji se pozivao na neimenovanog visokog dužnosnika uzbekistanske službe sigurnosti preneo je informaciju da je Gulnara Karimova ubijena 5. novembra 2016., zatim tajno sahranjena na taškentskom groblju Minor u raku bez ikakvih obeležja, a potom su bageri poravnali humku kako ne bi bilo nikakvih tragova, ali ispostavilo se da ništa od toga nije istina, prenosi Radio slobodna Evropa.

UMRLA PRINCEZA: Sumnja se da je otrovana u ludnici (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA