≫ 

Nevreme protutnjalo Austrijom: Dve osobe poginule, 120 je povređeno u snažnoj oluji koja je čupala drveće, grom ugasio struju! (VIDEO)

U ovoj nesreći poginuli su 28-ogodišnji Austrijanac i 19-ogodišnja studentkinja iz Rumunije, na koje su pali metalni delovi šatora

  • 0

Dve osobe su poginule, a 120 je povređeno u snažnoj oluji koja je tokom noći pogodila austrijsku pokrajinu Gornja Austrija, saopštila je austrijska policija.

Stravična oluja protutnjala Poljskom i ostavila horor za sobom: 4 osobe poginule, dvoje dece ubilo stablo koje je palo na šator (VIDEO)

Nevreme je pogodilo mesto Sankt Johan am Valde, na teritoriji opštine Braunau, gde se oko 700 ljudi okupilo pod šatorom u okviru proslave lokalnog vatrogasnog dobrovoljačkog društva.

U ovoj nesreći poginuli su 28-ogodišnji Austrijanac i 19-ogodišnja studentkinja iz Rumunije, na koje su pali metalni delovi šatora.

Takođe je povređeno i 120 osoba, od kojih je 20 zadobilo povrede opasne po život, saopštila je policija.

U pokrajini Gornja Austrija, zbog oluje, sa orkanskim vetrovima, oko 150.000 građana ostalo je više sati bez struje.

Oluja je iščupala drveće koje je palo na dalekovode, a ujedno je i udar groma izazvao nestanak struje, saopštila je Elektroprivreda pokrajine Gornja Austrija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA