Prete nam još veće i jače oluje, ovo je tek početak: Uznemirujuće upozorenje stručnjaka (FOTO) (VIDEO)

"Oluja Harvi, koja je pogodila Hjuston, pre je oluja koja se događa jednom u hiljadu godina"

  • 2

Stručnjaci upozoravaju da, posle uragana razarajućeg intenziteta kao što je "Harvi" u Americi i porasta nivoa mora, zagrevanja okeana i viših temperatura vazduha, dolaze još "veće i jače" oluje.

STIŽE OLUJA LIDIJA: Preti da preraste u uragan pre nego što udari u kopno, novi alarm zbog poplava i odrona!

Eksperti su saglasni da je posledica globalnog zagrevanja porast ekstremnih količina padavina, kao i da će se trend povećanja dnevnih količina padavina nastaviti, usled porasta globalnih temperatura, prenosi agencija Frans pres.

Foto: Tanjug/AP

- Oluja Harvi, koja je pogodila Hjuston, pre je oluja koja se događa jednom u hiljadu godina. Ali, očekujemo da će se broj uragana značajno intenzivirati u ovom veku, kao posledica zagrevanja okeana i atmosfere - smatra profesor za atmosfersku nauku Keri Emanuel.

Zamenik direktora Potsdam instituta za istraživanje klimatskih promena Stefan Ramstorf kaže da je "logična posledica globalnog zagrevanja globalno povećanje ekstremnih padavina", i da su jake kiše, koje je doneo Harvi, prouzrokovale poplavu, što je, kako ocenjuje, najveća pretnja.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA