≫ 

Nisi crna, zapamti, mi ubijamo samo crnce: Procureo šokantan snimak američkog policajca (VIDEO)

U policiji okruga Kob, gde se sve i dogodilo, naveli su da su pokrenuli postupak davanja otkaza policajcu sa snimka

  • 2

U američkoj državi Džordžija jednu ženu policija je u julu prošle godine zaustavila zbog vožnje pod uticajem alkohola, a sada se u javnosti pojavio snimak kamere na policijskom autu.

Supermarket uklonio svu stranu robu sa svojih polica da bi poslao jaku poruku o rasizmu: I ovo je rezultat (FOTO) (VIDEO)

Na snimku policajac Greg Abot kaže ženi koju je zaustavio da nazove nekoga ko je trebalo da dođe po nju i kaže mu da ne dolazi, jer će je uhapsiti a auto zapleniti.

Ona mu zatim kaže da će samo uzeti telefon koji joj je u krilu i da je "videla mnogo snimaka na kojima policija ubija ljude", da bi je on prekinuo i rekao joj da ne brine jer nije crna.

- Nisi crna, zapamti, mi ubijamo samo crnce. Da, ubijamo samo crnce. Jesi li na ijednom snimku videla da ubijamo belog čoveka? - kaže policajac Greg Ebot.

U policiji okruga Kob, gde se sve i dogodilo, naveli su da su pokrenuli postupak davanja otkaza policajcu sa snimka.

Poručnika, koji 30 godina radi u službi, na konferenciji za novinare opisali su kao "časnog policajca" koji je počinio veliku grešku.

- Ne znam šta je mislio, ali znam što je rekao - dodali su na konferenciji.

Ebotov advokat rekao je da je on napustio svoj posao, prenosi BBC.

Šef policije Majk Redžister izjavio je da je "nebitno u kojem kontekstu su ove izjave izrečene, ali one su neprihvatljive i ne odražavaju kulturu koju održavamo u policiji, kao ni u ovoj zemlji".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    1. septembar 2017 | 14:48

    To je ta Amerka,zemlja demokratije i ljudskih prava,ustvari ona je FILMSKA AMERIKA sto servira sve najbolje u njoj preko filmova i na taj nacin omadjija svet da ljudi svi ostanu bez daha kako je tamo sve COOOL I SVE IN !!!

  • Antap

    1. septembar 2017 | 15:37

    Rekao je samo ono što svi misle i znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA