Pitali su Trampa da li bi napao Severnu Koreju: Odgovor koji je dao ne sluti na dobro

- Oni razumeju samo jedno! - napisao je Tramp, ne precizirajući na šta misli

  • 22

Američki predsednik Donald Tramp danas je, na novinarsko pitanje da li bi napao Severnu Koreju, dao kratak odgovor: "Videćemo", a to je rekao pošto je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u razvoju oružja koje može da pogodi bilo koji deo SAD.

Šta je i koliko je jaka HIDROGENSKA BOMBA Severne Koreje zbog koje može da počne Treći svetski rat? (FOTO) (VIDEO)

Najnovija provokacija izolovane komunističke zemlje povećava opasnost s kojom se Amerika suočava, rekao je Tramp ranije u nizu tvitova, dodavši da je "priča o smirivanju" besmislena, prenosi AP.

- Oni razumeju samo jedno! - napisao je Tramp, ne precizirajući na šta misli, dok se pripremao da se sastane sa svojim nacionalnim bezbednosnim timom, a nekoliko sati kasnije je novinarima u Vašingtonu dao kratak odgovor: "Videćemo" na pitanje o mogućnosti napada na Severnu Koreju.

Reč je, inače, o prvoj nuklearnoj probi otkako je Tramp u januaru preuzeo dužnost predsednika SAD, napominje američka agencija.

Jačina eksplozije, koju su mediji pod državnom kontrolom u Severnoj Koreji opisali kao eksploziju hidrogenske bombe, tek treba da bude utvrđena.

Foto: AP/Tanjug

Južnokorejska meteorološka služba je saopštila da je veštački zemljotres uzrokovan eksplozijom bio pet do šest puta jači nego potresi izazvani prethodnim takvim probama Pjongjanga, kojih je dosad bilo pet.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NELE

    3. septembar 2017 | 19:24

    Svi su oni isti njih samo ratovi interesuju ustvari u pozadini je novac koji ce ovom svetu doci glave zivimo u nadi da nece nikada zapoceti jer bi stvarno doslo do destrukcije celog svets

  • Sanja Savic

    3. septembar 2017 | 19:11

    Pjongjanga,bolesnika treba zakačiti za raketu i ispalti. Budala. Uh.

  • AMG

    3. septembar 2017 | 19:53

    Ovo ne sluti na Dobro:(Strašno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA