Stiglo naređenje u Majami - hitno napustite svoje domove: Nepregledne kolone vozila beže sa Floride od uragana (FOTO) (VIDEO)

Guverner Floride apelovao je na građane da ponesu samo ono što je neophodno, dok se na jugu Floride stvaraju velike gužve u saobraćaju zbog evakuacije

  • 9

Stanovnici šireg gradskog područja na Floridi dobili su naređenje da napuste svoje domove zbog uragana Irma.

Šta je URAGAN, kako nastaje i razara sve pred sobom? (FOTO) (VIDEO)

Ameriku za vikend očekuje APOKALIPSA: Uragani Irma, Katja i Hoze kreću se ka SAD, najjači udari će pokositi sve! (FOTO) (VIDEO)

I uragan Katja preti Americi: Sve je snažnija i brža, kada stigne do kopna - nastaće havarija

Gradonačelnici naselja Majami-Dejd i Brovard izdali su naređenja za evakuaciju sa ostrvaca i iz nizije u kojoj živi šest miliona ljudi, gde meteorolozi predviđaju da će vetar u nedelju dostići brzinu od 290 kilometara na sat.

Guverner Floride Rik Skot je rekao da očekuje da će posle jučerašnje nestašice na benzinskim pumpama danas biti goriva.

Foto: Tanjug / AP

Policijske patrole na auto-putevima ka severu Floride prate mnogobrojna privatna vozila kojima se stanovnici evakuišu s juga. Policija je poslala i posebno opremljene svoje i vatrogasne snage da s puta uklanjaju pokvarene automobile ili one koji su stali jer više nemaju goriva, kako bi ostali mogli da prođu.

Dok policija kaže da koristi veb-kamere da bi bolje pratila stanje, taj sistem je danas prestao da radi zbog preopterećenja jer milioni pokušavaju da pre polaska, ili tokom putovanja vide šta ih očekuje na putu.

Guverner Floride apelovao je na građane da ponesu samo ono što je neophodno, dok se na jugu Floride stvaraju velike gužve u saobraćaju zbog evakuacije.

Foto: Tanjug / AP

- Snažna oluja i ekstreman vetar trenutno izazivaju najveću zabrinutost. Oluja je veća, brža i jača od uragana Endru, koji je 1992. godine razorio područje Majamija - izjavio je Skot na konferenciji za medije, a prenosi Si-Bi-Es.

On je, takođe, apelovao na građane da se pripreme za udar oluje.

- Svaka porodica mora da ima plan. Nemojte sedeti i čekati. Spremite se odmah. Pripremite se. To je vaša odgovornost. Morate znati svoje zone evakuacije - dodao je on.

Foto: Tanjug / AP

- Ponesite samo ono što vam je neophodno - kazao je guverner.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braćoni

    7. septembar 2017 | 17:30

    Teslu za onolike patente prevarili, a brata Grčinu za pasoš. Pa morao je Boža da udari ognjem i mačom tek toliko da pokaže da je tu. Mogli su da rade šta hoće al neće dokle hoće.

  • Batura

    7. septembar 2017 | 17:36

    Americka oluja!!

  • Braćoni

    7. septembar 2017 | 17:26

    Liju kiše hladne vode Majami ode Majami ode. Nije vam dosta što ste Teslu zajebali za lovu, nego i brata Grčinu za pasoš. Eto vam sad pa gledajte šta će te.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA