U napadima bombaša samoubica ubijeno 50 ljudi: Za krvoproliće u Iraku sumnja se da je odgovorna Islamska države

Napad se dogodio u trenutku kada se iračke snage bore da unište ekstremiste Islamske države u područjima koja su pod njenom kontrolom

  • 0

Bombaši samoubice izveli su danas napade na restoran i kontrolni punkt policije na putu u blizini grada Nasirija na jugu Iraka i usmrtili najmanje 50 osoba, a ranili 80 ljudi, saopštili su policijski i medicinski izvori.

Ili ćete se predati ili ćete umreti: Irak u ofanzivi za oslobađanje još jednog grada koji su zauzeli ekstremisti

Jedan od napadača je detonirao prsluk sa eksplozivima u restoranu, jugozapadno od Nasirije, dok su tri-četiri druga napadača počeli da pucaju na ljude unutra, saopštili su policijski izvori, prenosi Rojters.

Izvori u gradskim bolnicama saopštili su da su državljani Irana bili među poginulima, a da bi broj žrtava mogao da poraste s obzirom na to da je nekoliko osoba u kritičnom stanju.

Kako se navodi, odgovornost nije niko preuzeo nakon napada, ali se napad dogodio u trenutku kada se iračke snage bore da unište ekstremiste Islamske države u područjima koja su pod njenom kontrolom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA