Tramp: Nema sporazuma o imigraciji sa Meksikom, ali iz jednog razloga zid još neće početi da se gradi

Tramp je rekao da bi svaki ustupak u programu DACA, koji se odnosi na decu koja su nelegalnim putem dovedena u SAD, morao da bude povezan sa jačanjem granične bezbednosti, dodavši da nije postigao dogovor sa vodećim demokratama u Kongresu

  • 0

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da ne može biti nikakvog sporazuma o imigraciji bez finansiranja izgradnje zida na granici sa Meksikom, ali je naveo da finansiranje može da započne kasnije, javlja AP.

U Makedoniji je prosečna plata 360 evra, a od ovog biznisa - 2.100: Zavirite u prestonicu lažnih vesti, jedan klik i pare su na računu (VIDEO)

Najnovije Kimove pretnje zbog "oružja zla" u rukama Vašingtona: Potopićemo Japan, a SAD pretvoriti u pepeo i tamu

- Moramo da shvatimo da će bilo kroz budžet ili neka druga sredstva, u prilično kratkom vremenskom periodu taj zid biti podignut. U suprotnom, ne radimo ništa - rekao je Tramp, prenosi AP.

Kako je prethodno preneo Rojters, Tramp je rekao da bi svaki ustupak u programu DACA, koji se odnosi na decu koja su nelegalnim putem dovedena u SAD, morao da bude povezan sa jačanjem granične bezbednosti, dodavši da nije postigao dogovor sa vodećim demokratama u Kongresu.

- Nije postignut dogovor o zakonu. Ogromno granično obezbeđenje moralo bi da bude prisutno u zamenu za pristanak. Glasalo bi se - napisao je Tramp na Tviteru.

On je pričao o programu DACA, što je u suštini zakon koji dozvoljava deci migranata, uvedenih nelegalnim putem u SAD, da ostvare pravo na radnu dozvolu i ne budu u riziku od deportacije, ukoliko se na određeni period javljaju u nadležne institucije, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Prethodno su vodeće demokrate u američkom Kongresu saopštili da su postigli dogovor sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o programu.

- Dogovorili smo se da se brzo obezbedi zakonska zaštita tog programa i da se izradi paket zakona o graničnoj bezbednosti koji isključuje zid, što je prihvatljivo za obe strane - pisalo je u saopštenju demokratskih lidera Nensi Pelosi i Čaka Šumera.

Ali,kako navodi AP, Bela kuća je saopštila da je takav iskaz preuranjen.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA