Najnovije Kimove pretnje zbog "oružja zla" u rukama Vašingtona: Potopićemo Japan, a SAD pretvoriti u pepeo i tamu

"Četiri ostrva (japanskog) arhipelaga treba da budu potopljena nuklearnom bombom Džučea"

  • 17

Severna Koreja zapretila je da će nuklearnom bombom potopiti Japan, a SAD pretvoriti u "pepeo i tamu" zbog usvajanja novih sankcija UN ove sedmice.

Ubrzaćemo razvoj naših nuklearnih raketa: Kim Džong Un zagrmeo posle novih sankcija UN

- Nema više potrebe da Japan postoji blizu nas - navodi se u saopštenju Korejskog komiteta za azijsko-pacifički mir, koje je prenela Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

U saopštenju se dodaje da "četiri ostrva (japanskog) arhipelaga treba da budu potopljena nuklearnom bombom Džučea", što je zvanična državna ideologija Severne Koreje, prenosi Gardijan.

Komitet, zadužen za odnose Pjongjanga sa spoljnim svetom, pozvao je na raspuštanje Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga "oružjem zla" u rukama Vašingtona.

Savet bezbednosti je u ponedeljak jednoglasno usvojio nove sankcije Severnoj Koreji posle njene šeste nuklearne probe izvedene 3. septembra.

Komitet je naveo i da SAD treba pretvoriti u "pepeo i tamu" i "prebiti na smrt kao pobesnelog psa" zbog "grozne rezolucije o sankcijama".

- Pokažimo svoj inat mobilizacijom svih sredstava za osvetu koja smo do sada pripremili - navodi se u saopštenju.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga rekao je da su nove pretnje Pjongjanga "nečuvene i ekstremno provokativne", prenosi AP.

Saopštenje severnokorejskog komiteta "znatno povećava tenzije u regionu", rekao je Suga.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    14. septembar 2017 | 17:01

    KIME !!! Kralju idemooooooo tražili ste gledajte .

  • Mlj1228

    14. septembar 2017 | 14:00

    Butros Gali , nekadasnji generalni sekretar ujedenjinih nacija , nije bio za bombardovanje srpskih polozaja i same Srbije . Amerikanci su ga onda javno upozorili, da se on treba prisetiti ko ga placa. Ovo, sto je Kim izjavio je cista istina . Sto se Japana tice , kao sto svi znamo , nisu oni nikakvi prijatelji sa amerima , ali je interes u prvom planu. Posle bacanja at.bombi na Hirosimu i Nagasaki , japanci su potpisali kapitulaciju , i nisu imali pravo da razvijaju naoruzanje i svoju armiju , kao i svabe . Amerikanci su postali njihovi zastitnici , sto se s. Koreji ni u kom slucaju nije svidjalo , jer su ih ameri , od pedesete do pedeset trece g. sravnjali sa zemljom , samo zato sto su pretezno bili komunisti. Najgore je to , sto nikada nisu ni prekidali unistavanje te zemlje , a u isto vreme glume zastitnika j. Koreje. Hteo sam samo podsetiti citaoce , zasto je tolika mrznja izmedju njih.

  • Milk

    14. septembar 2017 | 13:16

    UN i jeste oruzje u rukama SAD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA