Američki senator i heroj Džon Mekejn počeo da se oprašta i poručuje: Lekari su rekli da imam male šanse protiv raka (VIDEO)

Prognoze su i loše. Neki kažu tri posto, neki 14 posto

  • 2

Američki senator i bivši kandidat za predsednika SAD-a Džon Mekejn rekao je u intervjuu za CBS-ovu emisiju "60 minuta" kako su prognoze vrlo ozbiljne kada je u pitanju agresivni tumor na mozgu protiv kojeg se bori od letos.

Posle operacije tumora na mozgu, senator Mekejn vraća se na posao: Pred njim je važno glasanje za budućnost američkog zdravstva

- Prognoze su i loše. Neki kažu tri posto, neki 14 posto. To je veoma slabo. Samo sam rekao 'razumem'. Sada ćemo uraditi šta možemo, s najboljim lekarima koji će uraditi ono što je u njihovoj moći. U isto vreme, slavim dobro proživljen život - kazao je senator.

Mekejn iza sebe ima vrlo životopisnu biografiju, punu uspona, ali i teških trenutaka. Ranjen je u Vijetnamu 1967. godine, a bio je ratni zatvorenik do 1973. godine. Priznao je kako bi voleo da mu komemoracija bude održana u Pomorskoj akademiji.

- Želeo bih da samo nekoliko ljudi stane i kaže: "Ovaj čovek je služio svojoj zemlji" - rekao je.

Operisan je 14. jula kada mu je uklonjen ugrušak krvi iznad levog oka, a tkivo je poslato na analizu. Utvrđeno je da je reč o tumoru mozga poznatom kao glioblastom. Nakon toga poručio je da će služiti svojoj zemlji dok bude mogao.

Na pitanje voditelja da li je osetio paniku kada su mu lekari rekli dijagnozu, rekao je: "Ne. Nekada osetim strah ili sreću, ali čim to osetim kažem sebi - stani minut, tu si dugo stari čoveče, imao si odličan život, imao si divno iskustvo", rekao je senator.

Senator Mekejn poznat je kao žustri kritičar kako sadašnjeg američkog predsednika tako i njegovog istočnjačkog kolege Vladimira Putina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MANEŠTANI

    26. septembar 2017 | 17:27

    Šta je radio u Vjetnamu??!!! I u Srbiji umiru masovno od raka od njihovih eksperimenata sa bombama osiromašenog uranija. O tome niko ne piše u svetu osim nas samih.

  • глас народа

    26. septembar 2017 | 12:25

    Путин је крив што се разболио...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA