Seksualne robinje gladne osvete: Naoružale se do zuba i krenule u borbu protiv Islamske države

I dalje ima stotine Jazidi žena koje se vode kao nestale, a veruje se da ih drži Islamska država

  • 3

Bivše seksualne robinje zajednice Jazidi, gladne osvete, pridružile su se snagama koje se bore protiv islamskih militanata u Siriji i latile se oružja

Zverstva džihadista od kojih prolazi jeza: Skuvali bebu i dali majci da je pojede, devojčicu (10) silovali do smrti pred porodicom (VIDEO)

Borba protiv ekstremista u Raki, nekada glavnom gradu samoproklamovanog ekstremističkog kalifata, je u finalnoj fazi, ali i dalje ima stotine Jazidi žena koje se vode kao nestale, a veruje se da ih drži Islamska država.

Jedna žena, koju su samo za potrebe teksta nazvali Širin, razgovarala je sa reporterkom Sky news-a samo četiri dana pošto je pobegla zlostavljačima. O njoj se sada brinu humanitarne organizacije u sigurnoj kući.

Ona je bila prodata kao robinja grupi ekstremista poznatoj kao Emiri ili Komandiri. Glas joj je pun mržnje dok se priseća svoje trogodišnje patnje.

- Dok me je držao ISIS u zarobljeništvu, radili su sa mnom sve što su hteli. I sve što su radili, radili su na silu. Govorili su nam da smo mi njihovi seksualni robovi, njihove sluge - priča ona.

Foto: Profimedia, Polaris

- Govorili su da moramo da radimo sve što oni kažu i da ne smemo ništa da pitamo. Samo da budemo tihe. A oni su smatrali da mogu da nam rade šta požele.

Širin ima troje dece koje je uspela da "prokrijumčari" sa sobom. Najmlađe ima samo tri godine. Pre zatočeništva je bila udata, ali od tada nije videla supruga.

- Većinu muškaraca ubije ISIS - kaže ona.

Foto: Tanjug/AP

Njen ton je miran i pribran dok priča o užasnim zločinima, fizoičkom, emotivnom i seksualnom zlostavljanju koje je preživela. Ali, pribranosti nestaje dok priča o okrutnostima koju su njena deca preživela.

- Boriću se protiv njih. Osvetiću se... stvari koje su radili mojoj deci... - plačući zastaje dok govori. - Ne mogu to da zaboravim.

Ona je odlučna da se priključi odredu koji su oformile Sirijske demokratske snage, a sastavljen je od žena iz zajednica Jazida, od kojih su neke bivše seksualne robinje.

- Ne mogu samo da sedim i ne radim ništa - kaže ona. - Ne samo ja, već sve žene koje su pobegle od ISIS-a će se naoružati i loviti ih.

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: news.sky.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    28. septembar 2017 | 00:22

    Zelim ti puno uspeha u osveti,a evo vam gospodo muslimani jos jedno svedocenje kako izgleda serijatska tvorevina!!!

  • SlobodaNarodu

    28. septembar 2017 | 09:38

    Zene se svete a Kurdi suradjuju sa ID po nagovoru Amerikanaca, propustaju ih preko svoje teritorije da za Amerikance od Sirije zauzmu sto vise naftnih izvora. Jaka vam ta osveta!

  • SlobodaNarodu

    28. septembar 2017 | 09:35

    A hoce li im se u osveti pridruziti i one sto su dobrovoljno iz Evrope dosla da daju svoj doprinos stvaranju ID.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA