Transrodna devojka brutalno ubijena: Izboli joj genitalije, iskopali oči, a potom zapalili telo (FOTO)

Međutim, policija i tužilaštvo tvrde da nisu utvrdili da je ubistvo motivisano njenim polom ili seksualnošću

  • 0

Iako je Ali Li Steinfeld, 17-godišnja transrodna devojka iz Misurija, ubijena na neverovatno brutalan načinpolicija je zaključila da njeno ubistvo nije zločin iz mržnje.

KRVAVA SVADBA: Na dan venčanja ubila je trudnu drugaricu, rasporila joj stomak, ukrala bebu i rekla da je NJENA (FOTO)

Ali, koja je rođena kao Džozef, vodila se kao nestala mesec dana pre nego što je policija konačno pronašla njene spaljene ostatke u vreći na farmi. Ali je ubijena samo nekoliko nedelja nakon što se na svom Fejsbuk profilu deklarirala kao "MTF", odnosno "male to female (muško u žensko)", dodavši: "Ponosan sam na sebe, ponosan sam što sam trans".

Međutim, policija i tužilaštvo tvrde da nisu utvrdili da je ubistvo motivisano njenim polom ili seksualnošću, javlja Independent.

- Rekao bih da je ubistvo sa predumišljajem sve što je bitno. To je zločin iz mržnje sam po sebi - komentarisao je tužilac Parke Stevens Junior.

Foto: Instagram/allyleesteinfeld

Uhapšena njena devojka i dvoje cimera

A da je ubistvo bilo itekako motivisano mržnjom, može da se zaključi iz stravičnog načina na koji je izvršeno. Ali su navodno ubili njena devojka, Brijana Kalderas (24), i njeno dvoje prijatelja, Endru Vrba (18) i Isis Šauer (18). Oni se sumnjiče da su joj joj izboli genitalije i iskopali oči. Nakon toga su zapalili njeno telo kako bi prikrili tragove.

Njih troje su uhapšeni i čeka ih suđenje za ubistvo sa predumišljajem i druga povezana krivična dela, ali ne i zločin iz mržnje. No u svakom slučaju, ako budu osuđeni, preti im doživotni zatvor, prenosi Index.hr.

Foto: Instagram/allyleesteinfeld

Kalderas i Šauer su priznali da su spalili telo ali ne i da su ubili Steinfeld. Tvrde da je to učinio Vrba koji je navodno izbo nesrećnu transrodnu devojku i izkopao joj oči, a potom se hvalio ubistvom.

Svi su zajedno živeli u pokretnoj kući, a ubistvo se dogodilo u dnevnom boravku. Još je jedan njihov prijatelj, Džejms Grigsbi (25), optužen za prikrivanje dokaza.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA