≫ 

Na hiljade Palestinki i Izraelki dve nedelje marširalo za mir: Prošle su kroz Izrael i Zapadnu obalu i stigle u Jerusalim (FOTO) (VIDEO)

Nekoliko hiljada žena, najviše Izraelki, stiglo je kasno sinoć u Jerusalim

  • 4

Na hiljade Izraelki i Palestinki stiglo je u Jerusalim, čime su okončalne dvonedeljni marš tokom kojeg su prošle kroz Izrael i Zapadnu obalu tražeći postizanje mirovnog sporazuma.

Muslimani nastavljaju proteste u Jerusalimu: Izrael uklonio detektore sa svetih mesta, Palestinci traže povratak na stanje pre novih sukoba

Marš, u organizaciji pokreta "Žene za mir", počeo je 24. septembra i u njemu su učestvovale žene koje su same bile pogođene nasiljem u izraelsko-palestinskom sukobu.

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko hiljada žena, najviše Izraelki, stiglo je kasno sinoć u Jerusalim. One su većinom nosile belu odeću i nosile transparente kojima se poziva na mir.

Foto: Tanjug/AP

Jedna od organizatora, Mari-Lin Smadža je izjavila da "Izraelke žele da, ako je moguće, spreče sledeći rat i pokušaju da što je pre moguće postignu sporazum između Izraelaca i Palestinaca".

Foto: Tanjug/AP

- Ovaj marš nije samo još jedan protest, već način da se kaže da želimo mir, i zajedno ga možemo postići - kazala je druga organizatorka Huda Abuarkub iz Hebrona, preneo je AFP.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. oktobar 2017 | 10:42

      Da su žene odlučivale o nekim stvarima, svet bi izgledao lepši. Možda bi bilo malo čupanja za kosu, ogovaranja i drugih stvari, ali definitivno ne bi bilo ovoliko krvi i zla koliko smo mi muškarci posejali.

  • Koje ime

    9. oktobar 2017 | 19:29

    I onda Bog stvori zenu... Madeline Albright, Hillary Klinton...

  • Стрелок

    10. oktobar 2017 | 08:14

    Ајмо разлаз

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA