≫ 

Ubijena najpoznatija BELA UDOVICA, upucali su i njenog sina (12): Obučena kao monahinja držala je pušku uperenu u kameru

Džonsova je znana kao "bela udovica", a poznata je i kao Um Husein Birtanija

  • 5

Sali Džons, najpoznatija "bela udovica" iz Velike Britanije, poginula je u Siriji tokom napada američkih dronova, prenosi list Independent. Te navode potvrdila je vlada, napisao je Miror.

Kako je pankerka postala džihadista: "Bela udovica" sad plače i hoće nazad u Englesku

Kako piše Independent, američki obaveštajci su rekli svojim kolegama iz MI6 da je pripadnica terorističke grupe Islamska država ubijena u blizini granice Sirije i Iraka u junu.

Ona je, navodno, poginula u napadu američkih dronova u trenutku dok je pokušavala da napusti Raku, koja je trenutno poprište najvećih borbi u Siriji od kada su koalicione snage počele da potiskaju teroriste ISIS-a. Veruje se da je pokušavala da se domogne grada Majadin, jednom od malobrojnih koji su ostali pod kontrolom ISIS-a.

Britanski "San", koji je prvi preneo ovu vest, tvrdi da se izveštaj o smrti "bele udovice" skrivao od očiju javnosti jer je, navodno, s njom ubijen i njen 12-godišnji sin Džodžo.

Foto: Profimedia/AFP

Ipak, "Independent" napominje da je do sada uvek bilo teško da se potvrdi smrt džihadista, pogotovo ako su stradali napadima dronovima, kao i da prođu meseci pre nego što se nečija smrt zvanično objavi.

Američki obaveštajci takođe kažu da ne mogu da budu sigurni da je u napadu njihovih dronova u junu stradala baš Britanka, jer je nemoguće rekonstruisati DNK.

Sali Džons iz Kenta postala je ozloglašena kada se udala za jednog džihadistu ISIS-a. Pre nego što je primila džihad, bila je pevačica u jednom pank bendu i godinama je fascinirala britansku štampu. Veruje se da je napustila Britaniju 2013. godine i otišla u Siriju sa tadašnjim desetogodišnjim detetom da bi se udala za Junaida Huseina, koji je u međuvremenu stradao.

Džonsova je znana kao "bela udovica", a poznata je i kao Um Husein Birtanija. Sa Tviter naloga za koji se veruje da je njen, upućivala je pretnje gradovima u Velikoj Britaniji, Glazgovu i Londonu. Takođe, zvala je i ostale Britanke da sprovedu napade u zemlji tokom Ramazana.

Aktivno je vrbovala nove članove Islamske države putem interneta, a jednom na Tviteru je objavila fotografiju na kojoj, obučena kao monahinja, drži pušku uperenu u kameru.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA