≫ 

Novi bizarni izazov: Deca nestaju širom sveta, pojave posle 48 sati, a niko ne zna gde su bili

Nesrećni roditelji moraju da urade jednu stvar da bi se deca pojavila

  • 9

Novi izazov na Fejsbuku zamenio je opasnu igricu Plavi kit koja je do skoro harala među tinejdžerima i odnela brojne žrtve. Izazov 48 sati je nova "zanimacija" omladine koja ostavlja roditelje i najbliže istraumirane.

DECA U SRBIJI NESTAJU NA 48 SATI! Novi stravičan trend širi se preko facebooka, čuvajte svoje klince

Scenario je sledeći: tinejdžeri nestaju na 48 sati i cilj je da njihovi roditelji toliko polude od brige i krenu da o tome pišu na Fejsbuku, što donosi dodatne poene u bizarnom izazovu.

Ranije ove nedelje Lea Tejlor (11) je prijavljena kao nestala nakon povratka iz škole. Ona je, na sreću, pronađena sledećeg dana, nepovređena i potpuno sigurna i njena porodica je odmah rešila da reaguje i alarmira druge roditelje o bizarnoj novoj igrici koja vlada među decom.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Nedavno je i Luis Delasi iz Engleske na svom Fejsbuk profilu objavila kako su njen sin Džek i njegov drug Mičel nestali. Na sreću, i ovi dečaci su nađeni, ali ono što je moglo da ih zadesi bolje i ne pomišljati na to.

Luis je za medije izjavila da su pronađeni i da su na sigurnom i da je nakon razgovora sa njima otkrila o postojanju izazova na koji sada želi da upozori sve roditleje.

Lin Veterhil je takođe još jedna u nizu koja je doživela ovo traumatično iskustvo kad joj je nestala unuka. Celu noć je tražila i tek sledećeg dana je policija pronašla nju u njenu drugaricu nedaleko od škole.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Lea je rekla da nije učestvovala u tom izazovu i da je samo pobegla sa drugaricom. Verujem joj, ali sam joj skrenula pažnju na izazov i koliko je on opasan, i za koji mogu da saznaju preko Fejsbuka sve njene drugarice iz škole - rekla je Lin, koja na sve načine sada pokušava da ukaže na novu bizarnu igricu koja u opasnost stavlja veliki broj dece širom sveta.

Iz Fejsbuka su izjavili:

- Bezbednost mladih ljudi na Fejsbuku je odgovornost koju mi preuzimamo i veoma je ozbiljna stvar i sada čekamo istraživanje svih prijavljenih slučajeva i naravno očekujte da ćemo brzo reagovati u vezi sa njima. Imamo blisku saradnju sa stručnjacima za sigurnost, uključujući i NSPCC, kao i sa Centrom za nestale osobe u UK i sa mnogim drugim organizacijama i ustanovama.

Mi stalno ohrabrujemo ljude da koriste alate za prijavljivanje, koji su dostupni na svakoj stranici, ukoliko vide neki sadržaj koji je uznemirujući".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. oktobar 2017 | 20:11

    Ova slika devojcice u krevetu sa mobilnim vise govori od reci, (to smi danas)

  • Irena

    27. oktobar 2017 | 21:32

    Šta će deci od 11 god. fejsbuk nalozi?

  • Toni

    27. oktobar 2017 | 20:32

    Ako majke ne znaju gde su im deca i sta rade kakve su one majke. Nisu im deca data za igracku ili da sa njima manipulisu muzeve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA