≫ 

SRBIN ZA KOGA JURI CELA BRITANIJA: Danijel je među najtraženijim kriminalcima, Interpol godinama ne može da mu uđe u trag

Njegova slika okačena je na brojnim međunarodnim poternicama, zajedno sa fotografijama drugih odbeglih kriminalaca koje britanske vlasti optužuju za najteža krivična dela

  • 5

Srbin Danijel Dugić (36) je u Velikoj Britaniji optužen za šverc 225 kilograma kokaina i već više od četiri godine nalazi se na listi 30 najtraženijih begunaca u toj zemlji.

ŽENE BALKANSKOG PODZEMLJA: Ove Srpkinje, Bosanke i Hrvatice juri Interpol!

Njegova slika okačena je na brojnim međunarodnim poternicama, zajedno sa fotografijama drugih odbeglih kriminalaca koje britanske vlasti optužuju za najteža krivična dela.

Ime odbeglog Srbina odjeknulo je u svetskoj javnosti 2010. godine, nakon što je britanska policija presrela ribarski brod u Lamanšu i u njegovom kontejneru za skladištenje ribe pronašla tovar od čak četvrt tone čistog kokaina. Vrednost zaplenjene droge procenjena je na više od 60 miliona evra.

Specijalci britanske policije uhapsili su tada posadu broda "Frešvoter fajv", među kojima je identifikovan i crnogorski državljanin Zoran Drešić iz Bara. Iako se na saslušanju branio da se na brodu našao kao ribar i lovac na jastoge zaposlen na crno, policija je tokom istrage ustanovila da je jedan od vodećih krijumčara kokaina iz Južne Amerike.

Foto: Tanjug / AP

Daljom istragom utvrđeno je da je Drešić komunicirao sa Danijelom Dugićem, i to zahvaljujući listinzima mobilnog telefona. Britanski mediji su tada preneli da se Drešić u prvo vreme pravdao da mu je Dugić poznanik s kojim ga je upoznao zajednički prijatelj, ali da je priču ubrzo promenio tvrdeći da ga uopšte ne poznaje.

Pobegao u Španiju

Banda krijumčara, među kojima je bio i Drešić, ubrzo se našla pred britanskim sudom koji ih je kaznio sa ukupno 104 godine zatvora.

Svi oni su na suđenju tvrdili da ne poznaju odbeglog Dugića, kao i da je on greškom povezan sa njima. Britanski mediji prenose da tamošnje vlasti još od 2013. godine veruju da se Dugić krije na teritoriji Španije, zbog čega obaveštajne službe obe države zajednički neprekidno rade na lociranju i hapšenju Dugića svih ovih godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA